Orjinali Fasıllar’da, Kopyası Beyşehir Kültür Ve Sanat Merkezi’nde

Beyşehir Kültür ve Sanat Merkezi, yürütülen çalışmalarla adeta müzeye dönüşüyor.

Beyşehir Belediyesi’nin Kültür ve Sanat Merkezi haline dönüştürdüğü Beyaz Park hizmet binasındaki odalar farklı sanat ve kültür faaliyetlerinin yürütüldüğü birer çalışma atölyesi haline gelirken, girişindeki salonda ise Beyşehir’in tarihi eserlerinin kopya çalışmaları boy göstermeye başladı.

Bu kapsamda yürütülen ilk faaliyet tamamlanırken, Fasıllar Mahallesi’nde bulunan Roma döneminden kalma abidelerden tarihi atkaya kabartmasının bulunduğu Lukyanus Anıtı’nın bir kopya çalışması salonun duvarlarında yer buldu.

Çalışmayı gerçekleştiren sanatçı Selim Serdar Çelik, Beyşehir’in zengin bir tarihi eser potansiyeline sahip olduğunu vurgulayarak Beyşehir Belediyesi’nin de desteğiyle bunların birer kopyasını Beyşehir Kültür ve Sanat Merkezi’nde gözler önüne sermek istediğini belirtti.

Bu kapsamda yürüttüğü ilk çalışmayı tamamladığını belirten Çelik, “Fasıllar bölgesindeki tarihi atlı kaya kabartmasının yer aldığı Lukyanus Anıtı’nın bir kopyasını farklı bir çalışma ile sanat merkezinde halkımızın beğenisine sunduk. Kısmet olursa önümüzdeki zaman diliminde de bölgemizdeki tüm tarihi eserlerimizi burada ya da başka alanlarda kopyalarını yaparak sergilemek istiyoruz. Bu çalışmaları sıvama yöntemi ile gerçekleştiriyorum. Strafordan eserin kalıbını, modelini çıkartıp daha sonra üzerine püskürtme sıvama ve boyama yaparak çalışmaları tamamlıyorum. Böyle bir çalışma Beyşehir’de ilk kez oluyor. Beyşehir Belediyemize bana bu imkanı verdiği için çok teşekkür ediyorum.Amacımız, tarihi ve kültürel mirasın çok zengin olduğu Beyşehir ve çevresindeki tarihi dokuyu kent merkezine taşıyıp tanıtımına daha çok katkı sunabilmek. Bu anlamda, bölgemiz sınırları içerisinde yer alan diğer bazı tarihi eserlerimizin birer kopya çalışmasını da Kültür ve Sanat Merkezimizde başlatarak tamamlayacağız.”dedi.

Beyşehir Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki çalışma atölyelerini gezerek yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler alan Belediye Başkanımız Adil Bayındır da, bölgedeki tarihi eserlerin birer kopyasını sanat merkezine taşıyan Çelik’i başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.