Başkanımız Bayındır’dan Basın Bayramı Mesajı

1322 Görüntülenme 24 Temmuz 2020 Paylaş

Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkanımız Bayındır, 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılması dolayısıyla, her yıl 24 Temmuz gününün "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlandığını hatırlatarak şu ifadelere yer verdi:
"Basın özgürlüğü demokrasinin olmazsa olmaz şartlarından biridir. Kamuoyunun özgürce oluşumunda en büyük katkı basına aittir. Gazetecilik, fedakârlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, ülkemizin olduğu gibi ilimizin, ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır.
Vatandaşımızın doğru haber alması, kamuoyunun sağlıklı oluşması, toplum sorunlarının sağlıklı bir şeklide tartışılmasında basının önemi ise artarak devam etmektedir. Toplumun her türlü sorunlarının yanı sıra ülke gündemine ilişkin gelişmelerin ve haberlerin kamuya duyurulmasında aracı olurken öte yandan kişilerin haber alma özgürlüğünü sağlamakta ve kamuoyu oluşturulmasında etkin bir rolü üstlenmektedir. Basınımıza düşen en büyük görevlerden birisi de içinde yaşadığı toplumun milli, ahlaki, insani ve kutsal değerlerine sahip çıkarak kitle iletişimine katkıda bulunmasıdır. Başta yerel basın çalışanlarımız olmak üzere tüm basın mensubu ve gazetecilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum."

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi