Başkanımız Bayındır, “Beyşehir Alternatif Tarımda Önde Olacak!”

3013 Görüntülenme 6 Temmuz 2020 Paylaş

Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, Beyşehir’de alternatif tarım arayışına yönelik tıbbi bitki yetiştiriciliği yapan Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi uygulama bahçesini ziyaret etti.

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tıbbi Bitkiler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Kan’ın çalışmalarını yerinde inceleyen Başkanımız Bayındır, Beyşehir’de tıbbi bitkiler yetiştiriciliği noktasında nasıl bir yol izlenmesi gerektiğinin istişaresinde bulundu.

“Hep Birlikte Üreten Beyşehir”  için, bölgemizde tarımla uğraşan vatandaşları alternatif tarıma yönlendirmek için çalışmaların başladığını belirten Başkanımız Bayındır, Konya’da Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi uygulama bahçesinde incelemelerde bulunarak şu ifadelere yer verdi.

Başkanımız, “Şehrimizde alternatif tarıma yönelmek için çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyoruz.  Bu kapsamda tıbbi bitki yetiştiriciliği yapılan Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi uygulama bahçesinde bu konuda bilgi alarak istişareler yaptık. İnşallah en kısa sürede “Hep Birlikte Üreten Beyşehir”  anlayışıyla çıktığımız bu yolda alternatif tarımda çeşitli bitki üretimine geçeceğiz. Ziyaretimizde bizlere eşlik eden, şehrimizde model olması açısından çalışmaları bulunan hemşerimiz Prof. Dr. Şahin Akıncı hocamıza, Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Akbıyık’a, Selçuklu Mermer ortaklarından Nuh Gün’e ve bilgi, birikim ve tecrübelerinin aktarımı konusundaki samimiyeti ile nazik ev sahipliğinden ötürü değerli hocam Prof. Dr. Yüksel Kan’a, çalışmalarımızdaki katkılarından dolayı şehrim adına teşekkür ediyor, şükran ve minnetlerimi sunuyorum.” dedi.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi