Beyşehir Belediyesinin Tekstil Atölyeleri Hizmete Başladı

1458 Görüntülenme 17 Kasım 2020 Paylaş

Beyşehir Belediyesinin kurduğu tekstil atölyesi tekrar kalifiye eleman yetiştirmeye başladı.

Koronavirüs salgını dolayısıyla eğitime ara verilen eski belediye binasının üçüncü katında KOP SOGEP kapsamında KOP Bölge Kalkınma İdaresi’nin finansman desteği ile kurulan tekstil atölyesi yeniden vatandaşlara eğitim vermeye başladı. Kursta koronavirüs önlemlerinin tamamı alınırken, molalarda sınıflar dezenfekte ediliyor.
 
Beyşehir kadın, genç, engelli gelişim projesi, kadınları, gençleri, engelli vatandaşları ve erkekleri kapsıyor. Kadınlar ve erkekler bölümünden oluşan sınıflarda eğitmenler tarafından önce makinelerin özellikleri ve tanıtımı ardından da düz dikiş, overlok, recme, delik açma daha sonra da ütü eğitimi veriliyor.
 
Eğitimlerin tekrar başlamasından memnun olan kursiyer Fatmanur Navruz yaptığı açıklamada şunları söyledi.
 
Navruz, “Ben ovarlok makinesinde omuz yapıyorum. İşimden memnunum hocalarımız bizimle çok ilgililer burası çalışma ortamı gibi değil aile evi gibi güler yüzle karşılıyorlar. Bilemediğimiz yerlerde hocalarımızdan yardım istiyoruz. Onlarda memnuniyetle bize tekrar edip gösteriyor. Covid–19 karşı önlemlerimizi alıyoruz. Mesafeli otuyoruz. Dezenfektemiz olsun, kolonyamız olsun sürekli yanımızda ve sürekli ateşimiz ölçülüyor. Covid–19 riskine karşı evde oturuyorduk ve bu yüzden sıkılıyorduk. Bize bu şekilde evde oturmamıza değil de böyle iş imkânı sağlayan Beyşehir Belediyesine teşekkür ederiz.” Dedi.
 
Kursiyer Meray Sarı ise, eğitim alan tüm kursiyerlerin gerekli mesafe ve diğer kurallara uyması çok güven verici, tüm kadınlar burada eğitim almaktan çok memnunuz. Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır’a bu ve buna benzer hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi