Beyşehir Taş Köprü Otlardan Temizlendi

1161 Görüntülenme 14 Ocak 2021 Paylaş

Beyşehir Belediyesi göl kıyısında ve köprübaşının arkasında bulunan otların temizlik çalışmaları yapıldı.

Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışma çerçevesinde tarihi Taşköprü arkasındaki alanda temizlik faaliyeti gerçekleştirildiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, köprü önündeki istenmeyen sucul bitkilerinin ve köprünün kapaklarına biriken sazların oluşturduğu görüntü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla başlatılan çalışmanın devam ettiği belirtilirken, “Göl kıyısında saz kesim faaliyetlerinde yürütülen çalışmalar kapsamında toplanan ot, yosun ve istenmeyen sucul bitkiler kıyıya çıkarılarak toplanıyor. Bu sayede hem görüntü kirliliğini hem de Balıkçı kayıklarının da daha rahat hareket etmeleri sağlanıyor.” denildi.