ZABITA EKİPLERİNDEN SAHTE PARA UYARISI

1000 Görüntülenme 7 Temmuz 2022 Paylaş

Beyşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle vatandaşları ve kurban satıcılarını sahte para konusunda uyardı.

Kurban Bayramı öncesi yaşanan yoğunluk nedeni ile Zabıta Müdürlüğüne Bağlı ekipler, hayvan pazarlarına giderek kurban alışverişi yapan vatandaşlar ile kurban satıcılarını sahte para konusunda mağduriyet yaşamamaları için uyardı. Bilgilendirme kapsamında kurban satıcılarına ve vatandaşlara paranın sahte olup olmadığını sembolize eden ayrıntılardan bahseden zabıta ekipleri, ipuçları vererek sahte paranın nasıl anlaşıldığını anlattı. Ayrıca ekipler tarafından, pazara getirilen hayvanların nakil belgesi, sağlık raporları, küpeleri ve hayvanların kurbana elverişli olup olmadıkları kontrol edildi.
Konuyla ilgili Zabıta Müdürlüğünün yaptığı yazılı açıklamada, “Ekiplerimiz bayrama kadar denetimlerini sürdürecek. Pazarda kurban alıcıları ve satıcılarına sahte para konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Olası kaçak hayvan satıcılığına karşı kurbanlıkların gerekli belgelerini kontrol ediyoruz. Bayramda vatandaşlarımızdan, belediyemizin belirlemiş olduğu hayvan kesim yerlerini tercih etmelerini, sağlıklı bir ortamda hayvanlarını kesmelerini ve kesimden sonra temizlik, hijyen gibi kurallara uymalarını istiyoruz”

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi