HASRETLE BEKLENEN GEMBOS YOLU AÇILDI

11317 Görüntülenme 4 Mayıs 2023 Paylaş

Antalya ve Konya’yı birbirine bağlayan Demirkapı Tüneli’nin açılışı gerçekleştirildi.

Antalya'yı Konya ve iç kesimlere bağlayan kuzey - güney aksının en önemli geçiş noktası olan Antalya Taşağıl Derebucak Konya Yolu ile Demirkapı Tüneli çıkışında açılış töreni düzenlendi. Bu hizmetle birlikte, Konya-Beyşehir-Derebucak-Gembos güzergâhında seyahat edenler, doğa harikası Gembos ve Eynif ovalarından geçip tünel ile Antalya'ya erişmiş olacak. Ayrıca, Tünelden geçecek vatandaşlar 4 dakika gibi çok kısa bir süre içerisinde İç Anadolu'nun karasal ikliminden Akdeniz iklimine geçişe şahit olacak.
 
Düzenlenen açılış törenine, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Vali Ersin Yazıcı, AK Parti Antalya milletvekilleri İbrahim Aydın ve Tuba Vural Çokal, Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, Karayolları 13. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen, İbradı Kaymakamı İsmail Demirtaş, Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, çevre ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
“BEYŞEHİR’E BAL YEMEYE GELECEĞİZ”
 
Törende konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Beyşehir’e bal yemeye gelip, tatlı yiyip tatlı konuşacağız sözleriyle, Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır’ın Beyşehir davetine cevap verdi.
 
Bakan Çavuşoğlu daha sonra şu sözlerle devam etti; Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Demirkapı Tüneli ve bağlantı yollarını hizmete açıyoruz. ‘Yol medeniyettir’ anlayışıyla son 21 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’yi karayolları ve demiryollarıyla ağ gibi ördük. Dağları bir sevdayla, millet aşkıyla delik deşik ettik, tüneller açtık. Demirkapı Tüneli’miz 5 kilometre 68 metre geliş, 5 kilometre 68 metre gidişten oluşuyor” dedi.
 
BAŞKANIMIZ BAYINDIR, “32 YILLIK HASRETİMİZ SONA ERDİ”
 
Antalya'yı ve Konya’yı birbirine bağlayan kuzey - güney aksının en önemli geçiş noktası olan Antalya Taşağıl Derebucak Konya Yolu ile Demirkapı Tüneli açılış töreninde, 1991 yılında dile getirdiğini belirten hasretin sona erdiğine vurgu yapan Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, açılışın ülkemize ve bölgeye hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
 
Gerçekleşen törenin ardından Başkanımız Bayındır şunları söyledi, “Şehrimizin kaderi olarak gördüğüm ve her fırsatta Beyşehir’imizin istikbali olarak nitelendirdiğim, gerek ülkemize gerekse şehrimize katma değer sağlayacak, Akdeniz’i Kapadokya’ya bağlayan ve kamuoyunda ise iklim değiştiren tünel olarak bilinen; Demirkapı Tüneli (Gembos Yolu) bugün Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla açılışı gerçekleştirilmiştir.
 
91’li yılların başında dile getirdiğim Gembos Yolu sevdamızın açılışını bugün gösteren Mevlâ’ya sonsuz şükürler olsun. Bu yolun yapımında ve destekleriyle hızlandırılmasında emeği olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, ilk günden bu yana emeği geçen; hükümetlere, bakanlara, milletvekillerine, kamu görevlilerine ve herkese, şehrim adına teşekkür ediyorum.”

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi