BEYŞEHİR'DE ÇEVRE HAFTASI KUTLANDI

583 Görüntülenme 6 Haziran 2023 Paylaş

Beyşehir'de dün öğlen saatlerinde Sevgi Adasın'da Beyşehir Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Konya İl Genel Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği etkinlikler ile Çevre Haftası kutlandı.

Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Genel Müdürü Hülya Şevik’ inde katıldığı programda ilk olarak 6 Şubat depremzedeleri anıldı. Deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Akabinde saygı çelengi protokolün katılımıyla Beyşehir Gölü sularına simgesel olarak bırakıldı.
Halk oyunlarının da sergilendiği etkinlik içinde kürsüye gelen ve dünyada içilebilir nadir su kaynaklarından birisi olan Beyşehir Gölü’nün korunması gerektiğini her zaman ifade eden Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır ;‘’Gözbebeğimize bakar gibi bakmak ,bu güzel doğayı yarınki nesillerimize ,yavrularımıza emanet taşıdığımızın bilinciyle hep beraber korumak ve bizden sonra ki nesillere de bu güzelliği intikal ettirmek boynumuzun borcudur.’ ’İfadelerini kullandı.
Etkinlikte söz alan Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar’’ İçinde yaşadığımız çevrenin maalesef kıymetini bilememekteyiz. Aşırı plastik kullanımı, hayvansal ve tarımsal ilaçların bilinçsizce kullanımı ve atmosferdeki sera gazlarının artması , küresel ısınma problemleri ile birlikte yaşadığımız bu güzel dünyamız artık alarm vermeye başlamıştır. İfadelerini kullanırken kürsüye gelen Konya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Genel Müdürü Hülya Şevik ise 5 Haziran haftasının Çevre haftası olarak kutlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken ''Bunun amacı daha geniş kitlelere daha geniş zamanlarda ulaşabilmek , çevre bilincini ve farkındalığı hem öğrencilerimize, hem de halkımıza daha uzun sürede vermek ve bu bilinci oluşturmaktır .’’Dedi.
Öğrencilerin günün anlam ve önemine yönelik şiirler okuduğu , çeşitli pankart ve afişlerle katıldığı program göl kenarında yapılan bisiklet sürme etkinliğiyle devam etti. Protokol ile birlikte öğrenci gruplarının göl kenarında atık madde ve çöpleri toplamasıyla son aşamaya gelen etkinlik Konya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Genel Müdürlüğü ekiplerine tesis edilen yat turu ve Nilüfer Bahçesi gezisiyle sona erdi.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi