BEYŞEHİR BELEDİYESİ HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

646 Görüntülenme 7 Haziran 2023 Paylaş

Beyşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis toplantısında açılış konuşması yapan Başkanımız Bayındır Belediye seçimlerinin yaklaştığını belirterek, ilçeye yönelik hizmet ve projeler hakkında konuştu.
Göreve geldiğimiz günden bu yana siyaseti bir kenara bırakarak gece gündüz çalıştık. Önümüzde yaklaşan bir seçim var bu konuda ülkemize hizmet edecek bütün adaylara başarılar diliyorum.

Cumhuriyet’in değerleri hepimizin dört elle sarılması gereken bir unsurdur. Türkiye’nin bir an evvel sen ben kavgasından çıkıp enerjisini bölgesinde ki yapacağı işlere adaması gerekmektedir.
Bugüne kadar biz devleti yönetenlere karşı boynumuz kıldan ince dedik. Çünkü Türk milletinin devlet geleneği yeni bir gelenek değil. Başa gelenler her zaman baş tacıdır. 14 - 28 Mayıs seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Göreve tekrar seçilen Türkiye Cumhuriyeti’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyor görevinde başarılar diliyorum.

HEP BİRLİKTE BEYŞEHİR GÖLÜ’NE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Beyşehir’de düzenlenen Çevre Günü programından sonra Meclis toplantısında konuşan Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, “Hep beraber siyasi ayrılıklar gözetmeden Beyşehir Gölü’nün hakkını hukukunu aramamız lazım” diyerek şu açıklamalarda bulundu;
Başkanımız Bayındır, “Çevre günü programında Çevre İl Müdürümüz ve yetkililer Beyşehir Gölü’nün durumuna yakından şahit oldular. Dolayısıyla konuşulması gereken en önemli konu Beyşehir Gölü oldu. Bu yıl yağan yağmurdan sonra su kotunun 1123’lere gelmesini bekliyordum. 25 Mayıs’ta yapılan ölçüm sonunda ise su kotun 1122,55 olduğunu gördük. Yaz geliyor, yağmurlar bittiği gün suyun 20 santimetresi buharlaşmaya gidecek. Bu konuda ciddi ciddi mesafe almak için 1123 kotuna çıkmak lazım. Yani su almanın minimum kotunun 1123 santimetre ve yukarısına çıkmasında yarar var.

Çevre İl Müdürlüğü, sahil kenarlarında o kadar temizlik yapılmasına rağmen o balçığı gördüler. Depremin olduğu illerde ki şehitlerimize rahmet okunsun diye orada suya simgesel olarak çelenk koyduk ama suyun dibi çelengin boyu kadardı. O yüzden bu sene Beyşehir Gölüyle ilgili ciddi bir adım atmamız gerekiyor. Çünkü gölün ve kıyının durumuna yetkililer canlı şahit oldu. Bol vaat değil bol icraata gitmek lazım. Hep beraber siyasi ayrılıklar gözetmeksizin dört elle bu işe sarılarak Beyşehir Gölü’nün hakkını hukukunu arayacağız.
Çünkü bu sene beklenen miktarda kar yağışı olmadı. Demek istediğim Beyşehir Gölü’nü artık ciddi ciddi gündeme getireceğiz. Bu kadar yağmur yağışına rağmen su seviyesinde artış yok” dedi.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi