BEYŞEHİR BİRLİĞİ İL OLMAK İÇİN TOPLANDI

957 Görüntülenme 19 Haziran 2023 Paylaş

Beyşehir’de Seydişehir ile birlikte il olmak için istişare toplantısı yapılarak komisyon oluşturuldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhuriyet'in 100'ncü yıl dönümünde 100 maddelik anayasa teklif hazırlanması üzerine 100 il, 1000 ilçe kapsamında Beyşehir ve Seydişehir’in birlikte hareket etmesi hususunda Beyşehir Birliği birlikte hareket etme kararı aldı. Yapılan istişare toplantısında il olma konusunda komisyon oluşturuldu.

Düzenlenen istişare toplantısına, Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, Ak Parti İlçe Başkanı Recep Elkin, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Sefa Akar, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Nazım Parla, İyi Parti ilçe Başkanı Sezer Telli, Demokrat Partisi İlçe Başkanı Hümmet Gümrah, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mustafa Uzun, Deva Partisi İlçe Başkanı İmdat Pekdemir, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Şerafettin Yalçın, Memleket Partisi İlçe Başkanı Ahmet İzmirli, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Ömer Ceylan, Zafer Partisi İlçe Başkanı Hasan Dutan, Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Akbıyık, Beyşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muhlis Bülbül, Beyşehir Şoförler Odası Başkanı Faruk Aydın, Beyşehir Esnaf ve Kefalet Başkanı Memduh Göner, Beyşehir Taşıyıcılar Odası Başkanı Oktay Kacar, Birlik Muhtarlar Derneği Metin Metli, Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Kurt, Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı, Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Saniye Göker, Beyşehir Silah Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Kırcı, Göl Feneri Derneği Başkanı Hasan Takavcı katıldı.

EĞER İL OLACAKSAK CANIMI VERMEYE RAZIYIM

Beyşehir’de Seydişehir ile birlikte il olmak için istişare toplantısında konuşan Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, “İl olduğumuz günün sonunda canımı vermeye razıyım” ifadeleri ile yapılan toplantının önemine vurgu yaptı.

Başkanımız Bayındır, “Biz bu il konusuna 1990’lı yıllarda şerbetliydik. Bu konunun her seçim öncesi ve sonrası mücadelesi devam etti. Yalnız değil hep beraber emeği geçenler oldu. Dolayısıyla bu gün eğer ortaya böyle bir şey atılmışsa birebir Beyşehir birliği olarak görüşelim diye toplandık.

Seydişehir Belediye Başkanımız Mehmet Tutal ile biz bir programa çıktık. Beyşehir ile Seydişehir’in birlikte hareket etmesi gerektiğini konuştuk. Zaten Beyşehir ve Seydişehir’de birçok akrabalık bağımız var. Dedik ki hem nüfus kesafetinden hem de bir bölgeyi diriltme yönünden faydası olacağı inancıyla Bayavşar Mahallesini nokta belirleyip, tren hatlarının geçeceğini de göz önünde tutarsak, Gembos yolu öbür tarafta da Alacabel bölgesi bütün bunlar bu bölgenin turizm açısından vazgeçilmezi halini alacak.

Velhasıl değerli arkadaşlar uzun lafın kısası orada böyle bir hadise var biz hayal mi görelim? Hayır, ayaklarımızı yere basalım. Yapmamız gereken Huğlu’dan, Üzümlü’ye Beyteks’ten, Organize Sanayi’mize küçük orta ölçekli sanayimize bütün bu bölgelerin önünü açalım.
Aynı toplantı Seydişehir’de de kendi sivil toplum örgütleri ve parti başkanlarıyla birlikte yapacaklar. Seydişehir’in değerlerini siz çıkarın Beyşehir’in değerlerini de biz çıkaralım devlete elbirliğiyle ortak tek bir dosya halinde götürelim. Biz devlete yük olmaya değil devlete artı katma değer katmaya geliyoruz diyerek talep edelim.

Bu ülke daha rahat ayağına hizmet getirilmeli. Konya’nın 31 ilçesi var, bir o kadar Beyşehir’i düşünün 67 tane mahallesi var. Velhasıl arkadaşlar, ben çok samimi bir cümle kuracağım. Hiçbir politik maksadım yok eğer bu olacaksa ben ömrümü vermeye razıyım. Bana deseler ki burası il olacak ama sabahına ömrünü tamamlamış olacaksın. Vallahi de giderim billahi de giderim. Ya benim muradımın birisi bu ya. Bakın Allah bin kere razı olsun devletimizden Gembos yolumuz şükür açıldı. Yaradan bize bu günleri gösterdi inşallah il olduğumuzu da gösterir.

Buradan şuraya varıyorum; arkadaşların fikrine ihtiyacımız var birliğe ihtiyacımız var. Toplantıda hep birlikte hareket edip katılım gösteren Siyasi İlçe Başkanları’mıza Oda Dernek Başkanları’mıza STK’larımıza heyetimizin hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi