BAŞKANIMIZ BAYINDIR, “DAMLAPINAR’IN YERİ BENDE AYRI”

525 Görüntülenme 1 Temmuz 2023 Paylaş

Beyşehir’e bağlı Damlapınar Mahallesi’nde düzenlenen şenliğe katılan Belediye Başkanımız Adil Bayındır, “Damlapınar ile 1983’te tanıştım, bende yeriniz ayrıdır.”dedi.

Damlapınar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Damlapınar Mahallesi Birlik, Beraberlik Şenliği’nde konuşma yapan Belediye Başkanımız Bayındır, şenlik alanında toplanan mahalle sakinlerine hitaben yaptığı konuşmada, “Damlapınar ile tanışmam 1983’tür. Burada tanıdığım vefat eden kıymetli dostlarım var idi  hepsini rahmetle anmak istiyorum. Damlapınar Mahallesi’nin benim gönlümde yeri ayrı. Her bir ismini zikrettiğim insan için bu toprağa hizmet etmek boynumun borcu diyorum. Ben devlete karşı gelmeyen, devletiyle anlaşmayı seçen, devleti yönetenlere samimiyet ile yaklaşan bir adamım. Çünkü Beyşehir iktidarın desteğini görmüştür. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğini görmüştür. Sizlerin huzurunda hepsine teşekkür ediyorum.
 
Damlapınar Mahallesi’nin şenlik alanında küçük düzeltmeler yaptık ama bizlere yakışan bu değil, bayramdan sonra mahallemizin şenlik alanını tesviye ederek daha güzel hale getireceğiz. Akabinde köy yolumuzu ve mahalle aralarındaki yollarda düzenlemelere gideceğiz. Seneye kaderde varsa Damlapınar Mahallemize yüzümüzün akıyla geleceğiz. Beyşehir olarak yol sorununu merkezde de yaşadık. ENERYA, Telekom, KOSKİ ve MEDAŞ gibi altyapıyı hazırlayan kurumlar nedeniyle, ama bu sene Beyşehir’in yollarını sıcak asfalta kavuşturuyoruz. 240 tonluk bir sıcak asfalt şantiyesi bütün makine ekipmanlarıyla tamamladık. Birde 400 ton saat kapasiteli kapsamlı bir Kırmataş üreten Konkasör kurduk. 15 gün sonra kendi mıcırımızı kendimiz üreteceğiz. Beyşehir ve bölgesine hizmet bitmez. Ben giderim arkamdan gelen olur, onlarda bitiremez. Çünkü Beyşehir sanayisi ile yüzölçümü ve nüfus yönünden kabuğuna sığmaz hale geldi. Unutmayın biz zenginiz Beyşehir bölgesi Türkiye’den dünyanın öbür ucuna topladığınız zaman 1 milyon 300 bin Beyşehirli iddialıyım var diyorum. Sizler iyi ki varsınız sizler İzmir’de bize birliği öğrettiniz. Aynı şekilde nerede olursak olalım ben sizin İzmir’deki adamlığınızı unutmam diyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Şenlikte söz alan Damlapınar Mahallesi Muhtarı Osman Kalender ‘’ Hepinize ayrı ayrı teşekkür eder geçirmiş olduğumuz Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar sağlıklı afiyet dolu günler dilerim sağ olun var olun diyor günümüzü kutluyorum.” dedi.
 
Damlapınar Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği İzmir Başkanı İbrahim Akyollu ise ‘’Başkanımız Adil Bayındır’a katılımlarından ötürü çok teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik adına buraya geldi ve bizi şereflendirdi. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor ve hepinize bir ömür boyu sağlık sıhhat afiyet diliyorum. Geleneksel Damlapınar pilav günümüzü canı gönülden kutlarım.”
 
Şenliğe, Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, Damlapınar Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği İzmir Başkanı İbrahim Akyollu Mahalle Muhtarı Osman Kalender, Çevre illerde yaşayan Damlapınarlılar, mahalle sakinleri ve davetliler katıldı.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi