GELENEKSEL DEDEGÜL ŞENLİKLERİNE BÜYÜK İLGİ

583 Görüntülenme 3 Temmuz 2023 Paylaş

Beyşehir’de bu yıl Geleneksel Anamas - Dedegül Kültür Şenlikleri’nin 18'incisi düzenlendi.

Kurucuovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Kurucuova Mahallesi şenlik alanında gerçekleştirilen şenlikte, protokol konuşmalarının ardından, yemek ikramı, müzik dinletisi ve eğlenceli yarışmaların gerçekleşmesiyle program son buldu.
 
 Şenlikte konuşan Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, bu tür şenliklerin birlik ve beraberlik anlamında önemli olduğuna dikkat çekerek, "Sizler dayanışmayı, birlik olmayı, yardımsever olmayı bilenlersiniz." dedi.
 
Başkanımız Bayındır konuşmasına şu sözlerle devam etti, “Değerli Kurucuovalılar hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Benim Kurucuovalı ile tanışmam 1955-1956 yıllarındaki komşularımla başlar. Değerli İlçe Başkanım Recep Elkin’in dediği gibi ilelebet sürecek olan bu şenlik sizlere hayırlı uğurlu olsun. Hep söylediğimiz gibi bizi bu toprağa bağlayan, sevdalandıran arkamızda ki göl, onun arkasında ki Beyşehir’dir. Gölyaka ve Kurucuova Mahallelerimiz şehrimizin terasıdır. Biz sizi özden seviyoruz. Bizler sizin birlik ve beraberliğinizi seviyoruz. Birlikte çok iyi işler yapacağız diyoruz. Yeri gelmişken söylemek isterim ki İlçe Başkanımızın alan mevkiiyle ilgili verdiği bilgiden ötürü başta ilçe Başkanı’mıza ve Sayın Tarım Bakanı’mıza sonsuz teşekkür ediyorum. Bizim Anamas Dağı’nın böğründen teras boyutunda yerleşmiş olan Kurucova’mıza ne yapılırsa hakkıdır diyorum.
 
İslibucak ile ilgili hem İlçe teşkilatımız ile hem de Uğur Başkan ile birlikte yaptığımız görüşmeler neticesinde Beyşehir Belediyesi olarak alt yapı çalışmalarını hazırladık.  Orman Bölge Müdürümle konuştum. Milli Parkın dışında ki alanı bizim ekipler ile birlikte hazırladılar genişletmeler yapıldı. Kurucuova Mahallesi İslibucak yolundan Dumanlıya kadar olan bölümü bir ring düzeni sağlayarak, Yeşildağ’a inen yola bağlayacağız. İktidarımızın İlçe Başkanı ve yönetimiyle birlikte yürüdük, birlikte hareket ettik. Beyşehir’de iyi şeyler yapılmışsa burada ki Hazirun’da olan veya olmayan arkadaşlar ile yaptık. Gönül ile dostluklar elde ederek yaptık buna da devam edeceğiz. Bir hakkı teslim etmek amacıyla söylüyorum. 1991’de etüdünü yaptığımız ve gece gündüz çaba harcadığımız Gembos Yolu’nu başından sonuna bugünlere getiren başta Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’a gelmiş geçmiş bütün ulaştırma Bakanlarına orada emeği olan Konya’mızın Beyşehir’imizin değerli milletvekillerine, Konya’mızın Beyşehir’imizin İlçe ve İl Başkanları nezdinde gayret edenlere sonsuz şükran içinde teşekkür ediyorum. Birliğimiz daim olsun emeğimiz bitmesin omuz omuza güzel yollar alasınız diyerek hepinizi selamlayarak Allah’a emanet olun diyorum.’’ İfadelerini kullandı.
 
Beyşehir Ak Parti İlçe Başkanı Recep Elkin, “ Kurucuovalılar ile birlikte bu şenlikte olmaktan gurur duyduk onur duyduk. Daha önce de bahsettik bizim için mahallelerimiz arasında Kurucuovalılar’ın birlikteliği beraberliği birbiriyle kaynaşması hakikaten takdire şayan. Bütün mahallelerimizde de aynı birlikteliğin olacağından zerrece şüphemiz yok. Tabi Kurucuova’nın insanıyla, yaşam alanlarıyla ve doğasıyla bu mahallemize hayran olmamak elde değil. Buraya gelmişken Tarım Bakanımızın tarımsal alanlarla alakalı kapalı devre sulama sisteminin bir müjdesini vermekte isterim. Bu alan Mevkii’nde ki kapalı devre sulama sisteminin beslenmesi de Şehit Hüseyin Ercik Barajından gerçekleştirilecek. Yine Kurucuova Mahallesi’nin Orta Cami restorasyonunda başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere kendilerine sonsuz şükranlarımız sunuyorum. Hepimiz hizmet uğruna siz değerli hemşehrilerimizin sorunlarını giderebilmek için çalışıyoruz. Ben özellikle bugün ki şenlikte emeği geçen başta Dernek Başkanımız, muhtarımız olmak üzere siz değerli hemşehrilerimize sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Allah birlikteliğimizi beraberliğimizi bozmasın inşallah sağlık sıhhat eşliğinde nice şenliklere diyorum. ” İfadelerini kullandı.
 
Beyşehir DP İlçe Başkanı Hümmet Gümrah ise, “Sayın Belediye Başkanım, Sayın İlçe Başkanım, Daire Amirlerim şenliğimize hepiniz hoş geldiniz. Şenliğimize katılım sağlayan tüm davetlilere ve katılımcılara teşekkür eder saygılar sunarım şenliğimizin hayırlara vesile olmasını dilerim.” dedi.
 
Kurucuovalılar Dernek Başkanı Mesut Can gelen davetlileri selamlayarak, “Şenliklerimizin organizasyonunda her türlü desteği esirgemeyen ve yıllardır yapılmasını ve bugünlere gelmesini sağlayan bütün iş adamları ve yardımseverlere teşekkür ediyorum. Şenliklerimizin organizasyonunda her türlü desteği esirgemeyen bu alanda gördüğünüz tuvalet, su, çay ikramı, ses düzeni konusunda desteğini esirgemeyen özellikle de yıllardır büyük bir sorunumuz olan eski mahalle çevre yolunun asfaltlanması sorununu çözen Beyşehir Belediye Başkanımız Sayın Adil Bayındır’a mahallemize ve bölgemize yapmış olduğu desteklerden dolayı da teşekkür ediyoruz. Son olarak derneğimizin kuruluşundan bugüne kadar gecesini gündüzüne katarak bugünlere kadar yönetimimizde görev almış arkadaşlara ve şu an faaliyetlerimize birlikte yaptığımız ekibime şahsım ve Kurucuova’mız adına teşekkür ediyorum.” Dedi.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi