BEYŞEHİR’DE DEMOKRASİ ŞÖLENİ COŞKUYLA KUTLANDI

528 Görüntülenme 15 Temmuz 2023 Paylaş

Beyşehir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlenerek kutlandı.

Beyşehir İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen program, ilçe protokolünün katıldığı şehitlik ziyareti ile başladı ve Çarşı Camisinde şehitler için Mevlid-i Şerif okutulması ile sürdü.
 
Anıt alanında bir araya gelen protokol ve ilçe halkı Beyşehir Belediyesi’nin Mehter takımı eşliğinde Vuslat Parkındaki festival alanına kortej eşliğinde yürüdü. Buradaki program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır’ın ve İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar’ın konuşmaları ile devam etti.
 
Protokol konuşmaları kapsamında kürsüye gelen Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır;
 
“Geçmiş tarihte olduğu gibi Bilge Kağan’ın sözü ile başlamak istiyorum. Der ki; “Ey Türk-Oğuz Beyleri, milleti, işitin. Yukarıda gök basmasa, aşağıda yer delinmese, senin ilini, töreni kim bozabilir. Ey Türk milleti, titre, kendine dön.” Böyle bir ecdadın mensupları olarak 10781’den itibaren Anadolu’ya girmişiz. Alparslan’ın Malazgirt Savaşı’ndaki gösterdiği destan dillere destandır.
 
O günden bugüne 3 yanı denizlerle çevrili Anadolu toprakları içerisinde boylarımızla, soylarımızla Anadolu’ya yayılmış, devlet olmuşuz. Bizler devlet yıkarak devlet kurmayı kendine inanç edinmiş bir milletin mensupları olarak bugünlere gelmişiz. Bizi bizden başkası yıkamaz. Allah devletimize zeval vermesin. Biz 1960’ı gördük. O zaman ilkokul 3’e gidiyorum. O günden bugüne seyrettiğimiz darbeleri yani 12 Eylül’ü, ondan önce 1971 ‘de 12 Mart Muhtırasını, 28 Şubatları gördük. 2016 yılı 15 Temmuz gecesi dış kaynaklı münafık hainler, benim milletimin gecesini dar etmeye çalıştı. Ama milletim önünde imanıyla, şuuruyla, Cumhurbaşkanı ve Başbakanıyla yola dökülerek biz varız. Söz milletindir! Diyen Türk Milletinin gecesini hiçbirimiz unutmayacağız, unutturmayacağız.
 
Türk milletinin en son devleti Türkiye Cumhuriyeti Devleti Atatürk’ün dediği gibi ilelebet yaşayacaktır. Biz milli irademizle gidip irademizi kullanacağız. Bu karar Türk Milletinin hâkimiyetinin kararıdır. O nedenle bu geceyi şuurla okuyarak millet olma şuurunun İslam inancından aldığı güç ile geçmişi okumalıyız.  Geleceğe varmanın yolu tarihini derinlemesine bilmekten geçer.
 
Mehmet Akif Ersoy der ki, “Sahipsiz olan vatanın batması haktır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır." Dolayısıyla anıt alanından omuz omuza verip yürüyerek el ele buraya geldik.  Hedefimiz, Cumhuriyet ve onu ayakta tutacak demokrasimizin nöbetini birlik beraberlikle bir ömür tutacağız. Allah devletime zeval vermesin. Bir daha bize dışarıdan uzanan eller kırılsın.” İfadelerini kullandı.
İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ise, “15 Temmuz Destanını selamladığımız bu anlamlı günde okunan Hatmi Şerifleri, Kuranları, tilavetleri şehitlerimizin ruhlarına hediye ediyor ve ezanımıza bayrağımıza bağımsızlığımıza sahip çıkan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün buraya milletimizin bu demokrasi zaferini kutlamak kalpleri iman ve ülke sevdasıyla dolu olarak vatan millet, bayrak istiklal ve diğer bütün mukaddes diğerleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha yad etmek ve kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunmak üzere bir kez daha bir araya gelmiş bulunuyoruz.
 
251 vatandaşımızı kaybetmenin acısını bir kez daha yaşarken diğer taraftan eşine az rastlanır bir destanın gururunu yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşımızda evladını koruyan örtüyü ıslanıp bozulmasın diye top mermisinin üzerine örten ağır kış şartlarında evladıyla birlikte donarak ölen Şerife Bacı’nın asil kanı asil Türk milletine işlemiş aynı cesaret ve özveri örneği 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine karşıda göstermiştir. Fethullahçı terör örgütü tarafından yapılan hain darbe girişimi karşısında halkımız sokaklara meydanlara inerek havalimanlarına doldurarak namlunun topların uçakların ve silahların karşısında dikilerek bu talihsiz ve menfur girişimi engellemiştir. Kimimiz namlunun ucunda gençliğini bıraktı. Kimimiz arkasında gözü yaşlı mağdur bir eş bir baba ve bir çocuk. Kimimiz hayatının her dakikasını birlikte geçirdiği kardeşiyle birlikte şehadet şerbetini içti. İşte aziz ahlakımız bir vatan nasıl vatan oluru bir kez daha gösterdi bize. Bugün milletimizin tarihte unutulmayacak, unutulmaması gereken ve unutturmayacağımız 15 Temmuz sadece Türkiye tarihinde değil Dünya demokrasi tarihinde yerini alan şerefli bir direniş örneğidir.
 
O gün diriliş umudunu yaşatan 15 Temmuz gecesi şehitlerimizin ve gazilerimizin emanet etikleri destanı asla unutmayacağız. Milletimiz tıpkı Çanakkale Savaşı’nda ve Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi 15 Temmuz’da aynı şekilde tüm fertleriyle tek yürek tek bilek olduğunu göstermiştir. Türk milletinin iradesini vatanını ve devletini çiğnetmeyeceğini düşmana ve hainlere yem etmeyeceğini bir kez daha göstermiştir.
 
Bu topraklarda var olabilmenin güçlü ve beraber olabilmenin tek yolu birliğimiz ve beraberliğimiz korumaktır.15 Temmuz gecesi sonrası dostlarımıza bu ülkenin sadece siyasi ekonomik ve diplomatik saldırılara karşı değil aynı zamanda darbe girişimlerine karşıda asla raydan çıkamayacağını göstermiştir. Büyük devlet adamı büyük komutan İstiklal Harbimizin önderi devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Amasya Genelgesi’nde milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır diyor. Evet, sorunlarımız ancak ve ancak biz yine çözeceğiz bu vatanı ancak ve ancak biz daha güçlü bir hale getireceğiz. Bu vatanı anca biz daha huzurlu ve güçlü hale getireceğiz.15 Temmuz şanlı direnişimizin yıl dönümünde darbe ve işgal girişimini savuşturan ve bastıran ve kurucu liderimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı Türkiye Cumhuriyetin yaşamasında bizlere öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Bugün ki etkinliklere de emeği ve katkısı olan kurumlara ve personellere teşekkür ediyorum. Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz tekrardan kutlu olsun. Geceniz hayırlı olsun, günleriniz ve ömrünüz huzurlu olsun hepinize saygılarımı sunuyorum.” dedi.
 
Konuşmaların ardından programda Beyşehir Belediyesi Mehteran Takımı bir konser verdi.
15 Temmuz Destanı ve Demokrasi Zaferi belgeseli gösteriminin ardından 15 Temmuz ruhu ve şühedaya dua gerçekleştirildi. İlçe Müftülüğü programında ise Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından din görevlileri tarafından kaside ve ilahiler seslendirildi, üçlü sela okunarak şehitler için dualar edildi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı Beyşehir'de tüm camilerde sela okunmasının ardından son buldu.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi