ULUSLARARASI BEYŞEHİR GÖL FESTİVALİ BAŞLADI

851 Görüntülenme 29 Temmuz 2023 Paylaş

Beyşehir’de, bu yıl 16’ıncısı düzenlenen Uluslararası Beyşehir Göl Festivali coşkuyla başladı.


Beyşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen festival, Anıt meydanında başlayan ve festival alanına kadar devam eden mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ile başladı.

Festivalin protokol konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, festivale katılanları selamlayarak, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Başkanımız Bayındır konuşmasında, “2019 yılından bu yana festivalleri özledik. Tüm dünya geçtiğimiz yıllarda Covid 19 salgını gibi büyük bir salgın ile mücadele etti. Çok şükür bu salgını ülke olarak en az kayıpla milletimizin azmiyle atlattık. Arkasından ülkemiz sel, deprem gibi büyük afetler yaşadı. Tüm bunlar yaşanırken biz gülemezdik. Ben yine bu afetlerde hayatını kaybeden binlerce vatandaşımıza Allahtan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyorum yaradan bizlere tekrar bu acıları yaşatmasın.

Kıymetli hemşehrililerim bu yıl 16’ıncısını düzenlediğimiz Uluslararası Beyşehir Göl Festivalini sizlerle buluşturduk. Hep birlikte, omuz omuza Anıt alanından festival alanına kadar yürüdük. Hiçbir siyasi ayrım yapmadan sadece Beyşehir diyen siz değerli parti başkanlarım, değerli kurum amirlerim, değerli hemşehrililerim, işte görmek istediğim tablo budur. Bizi biz yapan birlik ve beraberliğimizdir. Festivalimize katkı sağlayan bütün sponsorlarımıza ve siz değerli hemşehrilerime çok teşekkür ederim. 

Festivalimizde ünlü sanatçılarımız 3 gün boyunca sizlerle olacak. Bu gün güçlü sesiyle ünlü sanatçımız İsmail Altunsaray sizlerle buluştu. Yarın ünlü sanatçımız Tuğçe Kandemir ve Pazar günü Serkan Kaya sizlerle olacak tüm hemşehrilerimi bu dinletiye davet ediyorum.”dedi.

Beyşehir 16’ıncı Uluslararası Beyşehir Göl Festivali’nde konuşan Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, “Gembos yolumuzun hayalini kurduk gerçek oldu. Şimdi sıra hızlı trenin hayalini kuruyorum.” şeklinde konuştu.

Başkanımız Bayındır konuşmasında, Beyşehir doğasıyla konumuyla tarihiyle eşi benzeri olmayan bir şehirdir. Yüce yaratan tüm güzelliklerden her yere eşit dağıtmış ama Beyşehir’e bu güzelliklerin hepsini vermiş. Özellikle Alaaddin Keykubat’ın geçiş güzergahı olan Gembos yolu yani Demirkapı Tüneli’nin de açılmasıyla Şehrimizin konumu ve önemi bir kez daha değer kazanmıştır. Nilüfer Bahçesiyle, Eşrefoğlu Camisiyle, Fasıllar Anıtıyla, Eflatun Pınarıyla, Leylekler Vadisiyle, Karaburun Plajıyla ve birçok yeriyle bu festival ve Demirkapı tünelinin açılmasıyla herkesin bu güzellikleri görmesini istiyorum.

Beyşehir’in var olması gereken yerler var Akdeniz’den Kapadokya’ya inen turizm yolunun güzergâhı gibi,  bu kıyı bandının Beyşehir Gölü’nün çevresinin uzun devreli gelişim planı gibi, hızlı trenin Çubuk Belinden girip Antalya’dan Manavgat, Aksu, Serik, Manavgat üzerinden Üzümlü’ye, oradan Bayavşar güzergâhından Konya’mıza geçecek olan hızlı trenin hayalini kurmaya başladım. 1990’lı yıllarda nasıl Gembos Yolu’nun hayali şimdi gerçek olduysa, inşallah bu hayalimizde gerçek olacak. Hiçbir beklentisi olmayan başta devletimin temsilcisi Kaymakam’ım, Siyasi Parti Başkanlarım, Oda Dernek Başkanlarım bu memleketin hakkı her yerde söyleyen biz Beyşehir toprağının çocukları devletiyle milletiyle birlikte barışık yaşamayı, devlete saygı duymayı, bayrağın önünde eğilmeyi bilir. Allah’tan başka kimsenin önünde eğilmeyiz. Bu duygular içinde hepinizi Allah’a emanet olun diyorum.” 

AKPINAR, “ŞENLİKTEN BÜYÜK MEMNUNİYET DUYDUM”

Beyşehir İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ise festivalden duyduğu memnuniyeti şu şekilde dile getirdi.

Akpınar, Sayın Başkanım, Kıymetli Misafirler, Çok değerli Beyşehirli Hemşehrilerim bu sene 16.sını düzenlenen Beyşehir Göl Festivaline hepiniz hoş geldiniz. Pandemi kısıtlamaları nedeniyle, geçtiğimiz yıllarda yapılamayan Beyşehir Göl Festivali'nin bu yıl Beyşehir Belediyesi tarafından organize edilmesi nedeniyle büyük bir memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim Bu vesileyle şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımız Sayın Adil Bayındır olmak üzere, kamu personellerimize ve maddi­ manevi destek veren çok değerli iş adamlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Beyşehir İlçe Kaynmakamı Mehmet Kemal Akpınar, Belediye Başkanımız Adil Bayındır, kurum amirleri, Siyasi Parti temsilcileri ve oda başkanlrıyla alanda kurulan panayırı ziyaret etti. 

Konser bölümünde ise ünlü sanatçı İsmail Altunsaray sahne aldı. Sevilen birçok şarkısını seslendiren Altunsaray, Beyşehirliler’e unutulmaz bir akşam yaşattı.

Belediye Başkanı Adil Bayındır, genç sanatçıya konser programının ardından hediye takdiminde bulundu.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi