Merakla Beklenen Beyşehir Karaburun Plajı Hizmete Açıldı

3632 Görüntülenme 11 Temmuz 2020 Paylaş

Beyşehir Belediyesinin Milli parklardan uzun devreli gelişme planına uygun olarak aldığı Karaburun Plajı hizmete açıldı.

Türkiye’nin en büyük Tatlısu havzası olan Beyşehir Gölü'nün Karaburun Plajı düzenleme ve temizleme çalışmalarının ardından vatandaşların hizmetine açıldı. Korona virüs (COVİD 19) salgını münasebeti ile gerekli tüm tedbirler alınarak hazırlanan Karaburun plajında, şezlong ve şemsiyeler sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yerleştirildi. Öte yandan Beyşehir Belediyesi Karaburun Plajını sezon boyu çapalama ve temizleme çalışmaları gerçekleştirerek tertemiz bir görünüme kavuşturuldu.

Beyşehir Belediyesi olarak yoğun çalışmalar neticesinde, turizm için büyük önem taşıyan Karaburun plajını bu gün itibari ile hizmete açtıklarını belirten Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, Halkımızı; şehrimizin, Konya’mızın ve Türkiye’nin tatil ve turizm ihtiyacını karşılayacak olan Karaburun Plajımıza davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Başkanımız Bayındır, “Uzun süredir merakla beklenilen Beyşehir Karaburun Plajı çalışmalarımızda sona gelinmiş olup, bugün itibariyle halkımızın hizmetine açılmıştır. Milli Park sahası içerisinde yer alan Karaburun Plajının sürdürülebilir özeliklerini sağlayarak, aynı zamanda koruma kullanma dengesini gözeterek Konya’mızın ayağına getirdik. Korona virüs (COVİD 19) salgını münasebeti ile şezlong ve şemsiyeler sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yerleştirilerek, tüm kişisel korunma tedbirlerini aldık. Akdeniz plajlarında ne varsa aynısını Konya’mızın ayağına getirdik. Hafta içi özellikle hafta sonu İç Anadolu'nun gözdesi olan Karaburun Plajımızın yoğunluğun olacağı düşünerek dört ayrı noktaya konumlandırılan cankurtaranlarımızla gerekli önlemlerimizi aldık. Bundan sonra geriye halkımızın plajımıza gelerek serinlemesi kalıyor.

Ömrüm boyunca Beyşehir Gölü ve çevresinin korunması için mücadele ettiğimizin, bu şehirde 1 milyondan fazla ağaç diktiğimizin, şehrimizin ve bölgenin yeşil ve doğa dokusunun korunması ile artırılması adına yapılan çalışmalarımızın bu şekilde meyvelerini almak en büyük mutluluğum oldu. Dağını, taşını, her sokağını adım adım bildiğim bu şehrin insanına her yönüyle daha modern, daha yeşil bir şehir bırakabilmek adına hayatımı adadım, adamaya da devam edeceğim.
Şehrim adına yapılan hizmetler konusunda taşın altına elini koyarak destek verenlere, gece gündüz demeden halkımın hizmeti için çalışan personelime ve şehrime bana bu yolda inandıkları için teşekkür ederim.” dedi.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi