BEYŞEHİR GÖLÜ’NE 2 MİLYON SAZAN TAKVİYESİ

425 Görüntülenme 12 Ekim 2023 Paylaş

Beyşehir Gölü kenarındaki jandarma burnu mevkiinde düzenlenen “Sürdürülebilir Balıkçılık” adlı programda göle 2 milyon adet yavru sazan balığı salındı.

Programda kürsüye gelen Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır yaptığı açıklamada, “Beyşehir Gölü’nü gelecekteki nesillere aktarmak hepimizin boynunun borcu diyorum. Bütün balıkçılarımızın ekmek tekneleri ile açıldıkları Beyşehir Gölü’nün tabanında ki otlanma ve dağlardan inen alüvyonların temizliği dâhil hayalet ağların kötü görüntünün biran evvel çözülmesi ve temizliğinin yapılmalıdır. Daha da önemlisi ise Beyşehir Gölünün kotunun düşmesinden kaynaklı 150 metreye varan kilometrelerce kıyı bandında yaklaşık 250-300 metre genişliğin de oluşan bir hasır ve kamış görüntüsü Beyşehir Gölü’nü kötü görüntüden kurtarmak gerekiyor. Elbette kuşlarımızın barınacağı, balığımızın yumurta bırakacağı sazları koruyalım ama Beyşehir Gölü’ne duvar ören 6-7 metrelere çıkan sazlıklarında çaresine bakılmalıdır. Bizler doğal hayatı bozmadan saz kesimi yapıyoruz. Fakat bunun en doğal koruma şekli göl su kotunu yüksekte tutarak bu bölgelerin dolmasını sağlamak olacaktır.  Beyşehir Gölünün uzun devreli gelişim planı diye 90’lı yıllarda başlamış halende Bakanlık nezdinde raflarda duran projenin biran evveller hayata geçirildiği günleri devletimizden bekliyoruz.
 
Bu beklemenin anlamı devletimizin bize uzattığı bir parmak büyüklüğünde bile olsa yapılan hizmete minnet duyan şehrin evlatlarıyız. Bize bir adım gelene on adım gidecek kadar yürekten severiz. O yüzden devlet ve millet işbirliği içinde Beyşehir Gölünü korumak boynumuzun borcudur” dedi.
 
Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen ise konuşmasında,” Doğal balık stoklarının korunması ve sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Gelecek nesillere balık stoklarının aktarılabilmesi için öncelikle Bakanlığımızca getirilen düzenlemelere uyulması ve balıkların en az bir kez üremelerine imkân tanınması  ile mümkün kılınabilir. Bunun yanı sıra  av araçlarının suda bırakılmaması, mutlaka çıkarılması gerekmektedir” dedi
 
Törenden sonra ise Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır ve Konya Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen ile beraberindeki protokol üyeleri tarafından kovalar içerisinde bulunan 2 milyon adet yavru sazan balıkları göl sularıyla buluşturuldu.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi