BEYŞEHİR’DE; ORGANİZE SANAYİ, HUĞLU VE ÜZÜMLÜ YILDIZLARIMIZ OLDU!

336 Görüntülenme 27 Ekim 2023 Paylaş

Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, ilçedeki istihdam alanlarındaki ilerlemeyi değerlendirdi.

Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nin kabuğuna sığmadığını ve Huğlu, Üzümlü mahallelerindeki silah savunma sanayi alanlarının artmasıyla İlçe nüfusunun arttığının altını çizen Başkanımız Bayındır, şu açıklamalarda bulundu.

Başkanımız, “Göreve geldiğimizde Organize Sanayi Bölgemizde 7-8 fabrika vardı. Şuan çok şükür, iki merhaleden oluşan organizemizin ilk merhalesinde 54 parselin hepsi doldu. Sanayicilerimizden gelen talepler doğrultusunda ikinci merhalemizi açtık. Şuan 40 fabrikalık bir alan oluşturuyoruz. Yatırım yapacak olan firmalara yer tahsisleri yapıldı. 2024 yılı itibariyle de bu firmalarımız inşaatlarına başlayarak kısa zamanda da üretime, Ülke ekonomisine ve ilçe istihdamına katkı sağlayacaklar.

Huğlu ve Üzümlü Mahallelerimizde pandemi sürecinde durmaksızın üretime devam etti. Bu sayede biz pandemide üretmeye devam ettik. Bu üretim devam etmesi beraberinde nüfus artışını getirdi. Sabahın seherinde peş peşe giden otobüsleri görünce gururlanıyoruz. 5-6 bin kişiye istihdam sağlayan Huğlu ve Üzümlü bizim yıldızlarımızdır. Velhasıl Huğlu ve Üzümlünün ihtisaslaşmasını bekliyoruz. Oraların, iki güzide mahallemiz olan Huğlu’muz ve Üzümlü’müzün hedeflerini biliyoruz, savunma sanayisinin daha değişik taleplerini üretmesini istiyoruz. Bu hedeflere varmada Belediye olarak bize düşen ne varsa onun gereğini yapmakta bizim boynumuzun borcudur.

Ayrıca yine bu dönemde bizler belediye olarak istihdam peşinde bir belediye olduk. Kendimizde örnek işletmeler kurarak kendi üreten belediye haline geldik. Parkesini, asfaltını, konkasörünü piyasa şartlarını incelediğim zaman dört katı maliyetler görüyordum. 
Dedim ki: bu işletmeleri kurmalıyız! Şükürler olsun ki bunu da başardık. Şimdi bu maliyetlerde tasarruf sağlayarak, toprağımın insanının parasını boşa harcamıyoruz. Konya’nın nasıl kendi kendine yettiği gibi şuan Beyşehir Belediyesi de kendine yeten ve üreten bir belediye haline geldi.” dedi.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi