Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır Beyşehir Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen geleneksel yıl sonu sergisi ve kermesi etkinliğine katıldı.

408 Görüntülenme 5 Haziran 2024 Paylaş

Sergi ve kermes boyunca çeşitli el sanatları, tekstil ürünleri, ahşap işleri ve gıda ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Etkinliğe katılanlar, kursiyerlerin yıl boyunca ürettikleri eserleri yakından inceleme ve satın alma fırsatı buldular. Beyşehir Halk Eğitim Merkezi'nin yıl sonu sergisi ve kermesi, yerel halktan büyük ilgi görürken, kursiyerlerin yeteneklerini sergilemeleri ve halkla kaynaşmaları için önemli bir platform sundu. Etkinlikte eğitim gören çocuklar saz ve gitar çalıp halk oyunları oynadılar.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Beyşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mevlüt Bakır, “Halk Eğitim Merkezimizde, geleneksel el sanatları, mefruşat, giyim, Türk mutfağı, takı tasarımı, spor, kültür ve müzik gibi birçok alanda kurslar düzenledik. Son bir yılda kurumumuz tarafından 358 kurs açılmış olup, bu kurslarımızdan 6.791 kursiyerimiz faydalanmıştır. Bu kurslar, sadece bilgi ve beceri kazandırmakla kalmayıp, aynı zamanda toplumsal dayanışma ve birlikte üretme kültürümüzü de pekiştirmektedir. Her bir kursiyerimiz, yeteneklerini keşfederek ve geliştirerek, kendi hikâyelerini sanata dönüştürdüler." dedi.

Beyşehir İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ise konuşmasında, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da kursiyerlerimizin ve kurs hocalarımızın el emeği göz nuru ürünlerini göreceğiz. müdürümüzün bahsettiği gibi farklı alanlarda bu yıl 358 kurs açmışız ve yaklaşık 6791 kursiyerimiz burada eğitim görmüş. Bunun yanında Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı KOMEK’imiz var. Yine Sosyal Dayanışma Vakfı'na bağlı ADEM’imiz var. Topladığımızda neredeyse Beyşehir nüfusunun 10’da birine hizmet veriyoruz. Önümüzdeki dönemde bu kurslarımızın hem sayısını hem de niteliğini zenginleştirerek devam edeceğiz. Buradaki amaç, vatandaşlarımızın kabiliyetlerini ortaya çıkarmak, yeni kabiliyetler kazandırmak ve bunu ekonomik olarak bir kazanca çevirmektir. Ben tekrardan bu törende emeği geçen tüm personelimize saygılar sunuyorum ve teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Düzenlenen sergi ve kermes açılışına Beyşehir İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Beyşehir İlçe Askerlik Şube Başkanı P. Astsubay Üstçavuş Latif Dikmen, Beyşehir İlçe Emniyet Müdürü Hannan Demir, Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Kahraman Şanal, AK Parti Beyşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Seher Savran, Beyşehir Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Beyşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mevlüt Bakır, Beyşehir Aile Sanat Merkezi Müdürü Nermin Şan, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve  davetliler katıldı.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi