Anamas Dedegül Kültür Şenlikleri 19. Kez Coşkuyla Kutlandı

834 Görüntülenme 8 Temmuz 2024 Paylaş

Anamas Dağı eteklerinde 19. kez düzenlenen Anamas Dedegül Kültür Şenlikleri, bu yıl da renkli ve coşkulu etkinliklere sahne oldu. Kurucuova Mahallesi sakinleri ve konuklar, şenlik boyunca unutulmaz anlar yaşadı.

Şenlikte Kurucuovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mesut Can, Konya Kurucuovalılar Derneği ile birlikte Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun katkılarıyla gerçekleştirilen organizasyona hoş geldiniz dedi ve desteklerinden ötürü Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır’a, Başkan Yardımcısı Mustafa Balıklı’ya ve AK Parti İlçe Başkanı Kahraman Şanal’a teşekkür etti. Can, mahalle muhtarınada desteklerinden ötürü minnettar olduğunu belirtti.
 
Konya Kurucuovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Durmuş Temel, derneğin kuruluşundan bu yana mahalle halkına yardımlaşma ve dayanışma faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğünü vurguladı. Temel, tüm Kurucuovalı hemşehrilerinin birlik ve beraberlik içinde şenlik geçirmelerini dilediğini ifade etti.
 
Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıkgöz, Beyşehirlilere şenliklerinin hayırlı olmasını dileyerek, bu tür organizasyonların hem ülke turizmine, Beyşehir ve Kurucuova turizmine katkısının olacağını dile getirdi. Turizmin yoğun zamanında iş yerlerini ve ailelerini bırakıp gelen aşçı meslektaşlarına da teşekkür etti.
 
Yenişarbademli Belediye Başkanı Mehmet Akif Özata ise, çeşitli illerden gelen misafirlere iyi eğlenceler diledi ve birlik mesajları verdi.
 
Beyşehir AK Parti İlçe Başkanı Kahraman Şanal, Kurucuova'nın doğal güzelliklerine dikkat çekerek, dünyanın en güzel kompozisyonlarını bu topraklarda bulabileceğini söyledi.
 
Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Anamas Dağı ve çevresine olan bağlılığını dile getirerek, bu bölgeye olan borcunu ve Beyşehirlilerin bu şenliklerle kültürlerini unutmamalarını yıllar boyu sürdürmeleri gerektiğini dilediğini ifade etti.
 
Beyşehir İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, şenliklerin Kurucuovalı hemşehriler ve gurbette yaşayan vatandaşlar için önemine değindi. Bu tür etkinliklerin toplumsal bağları güçlendirdiğini belirtti.
 
Şenlikte yapılan etkinlikler arasında yerel sanatçıların konserleri, çeşitli kültürel gösteriler ve yemek ikramları öne çıktı. Konuklar, Kurucuova'nın yöresel lezzetlerini tatma fırsatı bulurken, çocuklar ve yetişkinler için düzenlenen oyunlar ve yarışmalarla tüm katılımcılar eğlenceli vakit geçirdi.
 
Anamas Dedegül Kültür Şenlikleri, katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşatarak gelecek yıl için de büyük bir heyecan yarattı.
 
Programa katılan isimler ise şöyle idi; Beyşehir İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Yenişarbademli Belediye Başkanı Mehmet Akif Özata, Beyşehir Belediye Başkan Yardımcı Mustafa Balıklı, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Kahraman Şanal, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıkgöz, Konya Kurucuovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Durmuş Temel, Kurucuovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mesut Can, kurum amirleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, muhtarlar, vatandaşlar katıldı.
 

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi