Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, Regülatör kapakları ile ilgili önemli açıklamada bulundu.

321 Görüntülenme 11 Temmuz 2024 Paylaş

Başkan Adil Bayındır açıklamasında; "BEYŞEHİR GÖLÜ TARİHİ TAŞ KÖPRÜ REGÜLATÖR KAPAKLARININ AÇILMASI HAKKINDA KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ

Kıymetli Hemşehrilerim;
Beyşehir Gölü suyumuz Beyşehir mahallerimizin ve çevre mahallelerimizdeki çiftçilerimizin talepleri doğrultusunda kısıtlı olarak açılma gereği duyulmuştur. Bölge çiftçilerimiz ile istişarelerimiz sonucunda tarladaki ürünlerinin yanmaya başladığı görülmüş olup, üretilen ürünlerin sulamaya ihtiyaç duyduğu fark edilmiştir. Bu sebepten dolayı 11 Temmuz Perşembe günü regülatör kapakları yalnızca kısıtlı olarak açılarak kanal güzergahındaki mahallelerimizin ürettiği ürünlerinin yetişmesinde sorun yaşayan çiftçilerimizin mağduriyetleri giderilmeye çalışılacaktır.
Buradan tekrar ilan ediyorum regülatör kapaklarının açılmasının sebebi; kanal güzergahında olan mahallelerimizin, çiftçilerimizin ürünlerinin yanmaması için sulamaya ihtiyaç duyulmasından dolayı kapaklar kısa süreli ve kısıtlı olarak açılmıştır.
Beyşehir Gölümüz bu yıl beklediğimiz yağışları alamadığından, gölümüz suyunun da tarımsal sulama dışında sıcaklıkların yüksek seviyede seyretmesinden dolayı yoğun buharlaşmaya maruz kalıyor. Bu yüzden gölümüz su seviyesinin düşük olmasını da göz önünde bulundurarak gölümüzü ve çiftçimizi koruyacak şekilde gölümüzün her zaman takipçisi olacağımı bilmenizi istiyorum. " dedi.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi