Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı büyük ilgi gördü

240 Görüntülenme 14 Ağustos 2024 Paylaş

Beyşehir'de 2024 yılı yaz Kur'an kurslarının kapanış programı, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Beyşehir İlçe Müftülüğü'nün organizasyonuyla gerçekleşen festival havasındaki programa cami ve Kur'an kurslarında eğitim alan yüzlerce öğrenciyle birlikte veliler ve öğreticilerde katılırken ilçe halkı da yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğe, Beyşehir İlçe Müftüsü Gökhan Becerikli ev sahipliği yaparken, Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi de protokolde yer aldı. Protokol üyeleri, bu anlamlı etkinlikte çocuklara ve ailelerine destek vermek üzere hazır bulundular.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden etkinlikte, öğrenciler tarafından okunan ayetler, salondaki duygusal anlara vesile oldu. Sinevizyon gösterimi izleyenlere hem eğitici hem de ilham verici anlar yaşattı.

Programda söz alan Beyşehir İlçe Müftüsü Gökhan Becerikli, "Yaz Kur'an kurslarımız, çocuklarımızın manevi gelişiminde büyük bir rol oynuyor. Burada öğrendikleri değerler, onların hayatları boyunca yol gösterici olacak. Bu yıl da kurslarımızı başarıyla tamamladık, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diyerek kursların önemine dikkat çekti.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır ise, "Belediye olarak, gençlerimizin ve çocuklarımızın eğitimine her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Yaz Kur'an kursları, geleceğimizin teminatı olan evlatlarımız için önemli bir fırsat sunuyor. Onların bu manevi yolculuklarında yanlarında olmaktan gurur duyuyoruz." şeklinde konuşarak belediyenin bu tür programları desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar da konuşmasında, "Çocuklarımızın Kur'an-ı Kerim'i öğrenmesi ve dini bilgilerle donanması, toplumumuzun manevi gücünü artırıyor. Bugünkü program, bu anlamda ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu bir kez daha gösterdi." diyerek bu tür etkinliklerin toplum üzerindeki olumlu etkilerini vurguladı.

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, "Kur'an kurslarımız, sadece dini eğitim değil, aynı zamanda ahlaki ve insani değerlerin pekiştirildiği yerlerdir. Bu kurslara katılan her bir çocuğumuzun, ileride bu toplumun iyi bir ferdi olacağına inancım tamdır." diyerek bu eğitimlerin gelecekteki önemine işaret etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi ise, "Çocuklarımızın manevi eğitimine yapılan her yatırım, geleceğe yapılan en değerli yatırımdır. Yaz Kur'an kursları, bu ülkenin geleceğine umutla bakmamıza vesile olan en güzel çalışmalardan biridir." ifadeleriyle, bu tür programların toplumsal etkisini özetledi.

Programın en heyecan verici bölümlerinden biri ise Kur'an kursu öğrencilerinin sergilediği gösteriler oldu. Öğrenciler, Kur'an-ı Kerim'den sureler, dualar ve ilahilerle hazırladıkları performanslarını sergilediler. Bu gösteriler, velilerden büyük beğeni toplarken, öğrencilerin kurs boyunca öğrendiklerini sergilemesi izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'den sureler ve dualar okuması, salonu manevi bir atmosferle doldurdu.

Programın son bölümünde ise öğrencilere yönelik bir çekiliş düzenlendi. Çekilişle, öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı. Hediyelerin dağıtımı, çocuklar arasında büyük bir sevinç ve heyecan yarattı. Bu ödüller, öğrencilerin yaz dönemi boyunca göstermiş oldukları çaba ve gayreti taçlandırdı.

Program sonunda, etkinliğe katkı sağlayan tüm öğreticilere, idarecilere ve velilere teşekkür edildi. Beyşehir İlçe Müftüsü Gökhan Becerikli, yaz Kur'an kurslarının toplumun manevi değerlerini güçlendirdiğini belirterek, bu tür programların devam etmesinin önemini vurguladı. Ayrıca, öğrencilerin bu kurslarda elde ettikleri bilgilerle gelecekte topluma faydalı bireyler olacaklarına olan inancını dile getirdi.

Beyşehir'de düzenlenen 2024 yılı yaz Kur'an kursları kapanış programı, katılımcılar arasında derin izler bırakarak son buldu. Öğrenciler, veliler ve tüm katılımcılar, bu anlamlı etkinlikle yaz dönemini manevi bir huzurla tamamladı