Beyşehir Karaburun Plajına giriş ve çıkışlar kontrollü sağlanıyor

1690 Görüntülenme 4 Ağustos 2020 Paylaş

Beyşehir Belediyesi Karaburun Plajına, bayram dolayısıyla giriş ve çıkışlar kontrollü olarak sağlanıyor.

Konya Ovası'ndaki Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü sahili, Bayram dolayısıyla yoğun ilgi görüyor. Gölün suyunda serinleyen Ziyaretçiler, aynı zamanda meşe ormanları arasında kamp yapma olanağı da buluyor. Koronavirüs salgını nedeniyle gerekli tüm tedbirler alınarak hazırlanan Karaburun plajında, şezlong ve şemsiyeler sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yerleştirildi. Görevliler de sık sık sosyal mesafe kurallarını ihlal edenleri uyarıyor.
Bayram yoğunluğu dolayısıyla Beyşehir Belediyesi ekipleri, plaj içerisindeki yoğunluğu, giriş çıkışları kontrol altına alıyor. Salgın sebebi ile plaj içerisindeki sosyal mesafe kurallarını dikkate alan belediye ekipleri, içeride olası yoğunluğun yaşanmaması için giriş çıkışları bekletmeli olarak koordine ediyor. Alınan tedbirler doğrultusunda giriş ve çıkışlarda ziyarete gelen vatandaşlara ateş ölçümü yapılıyor. Öte yandan ekipler sık sık vatandaşların sosyal mesafe kurallarına uyması için telsiz anonsları ile uyarılarda bulunuyor.
Beyşehir Belediye ekipleri açıklamasında, “Bayram öncesi Belediye olarak plajımızın her noktasında dezenfekte ve ilaçlama çalışmaları yapıldı. Ziyaretçilerimize tedbirlerimiz çerçevesinde ateş ölçümü ve maske takmaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Vatandaşlarımızı olası salgından korumak için plaj içerisindeki sosyal mesafeye dikkat edip, yoğunluğu azaltmak için giriş ve çıkışları kontrollü olarak yapıyoruz. Yani içerideki yoğunluk azaldıkça beklettiğimiz vatandaşlarımızı dönüşümlü olarak içeri alıyoruz. Bu uygulamada amacımızın tamamen vatandaşlarımızın sağlığını ön planda tutmak için yapıldığını belirtmek isteriz. Onların herhangi bir hastalığa yakalanmamaları için böyle bir çalışma yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz. ”dedi.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi