Zabıta Ekipleri Dilencilere Göz Açtırmıyor

1063 Görüntülenme 29 Eylül 2020 Paylaş

Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde vatandaşların duygularını sömürerek dilencilik yapan kişilere yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Ekipler, ilçe genelinde düzenledikleri operasyonlarla dilenen vatandaşlara göz açtırmıyor. Zabıta ekipleri, Merkez Çarşı Cami çevresinde yakaladığı bir dilencinin üzerinden 240 TL para çıktığını tespit etti.

Cami önlerinde ve merkezi yerlerde operasyonlarını sıklaştıran Beyşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, dilencilik yapanları toplayarak, Kabahatler Kanunu çerçevesinde yasal işlem uyguluyor. Dilenmenin Kabahatler Kanunu'na göre suç olduğunu ve bununla ilgili işlem uygulandığını söyleyen Zabıta Müdürlüğü, vatandaşlardan bu kişilere para vermemeleri konusunda hassas olmalarını belirtti.