Başkanımız Bayındır’dan “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” Mesajı

1062 Görüntülenme 28 Ekim 2020 Paylaş

Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

29 Ekim’in, bir doğuşun, bir devrimin, kısacası bir mucizenin yıldönümü olduğunu vurgulayan Başkanımız Bayındır, Anadolu insanının Atatürk önderliğinde kazandığı bu mücadelenin, ülkemizin bağımsızlığını ve başı dik bir Ulus olarak yaşama kararlılığının tüm dünyaya ilanı olduğunu belirtti.
 
Başkanımız Bayındır mesajında, “Öz yurdunda işgalleri kabullenmeyen milletimiz, İstiklal Savaşı’yla kenetlenen ruhların sarsılmaz iradesini ortaya koymuştur. İmkânsızlıklar içinde de olsa milletimizin önceliği, bağımsızlığını tesis etmek olmuştur. Milletimiz, bu bilinç ve kararlılıkla, donanım ve imkân bakımından kendinden üstün olan güçlerle karşı karşıya gelmekten korkmamıştır. Sarsılmaz imanıyla, vatanı için canını feda ederek öz yurdunda düşmana karşı tüm dünyayı kendine hayran bırakacak bir zafere imza atmıştır. Kurtuluş Savaşı’ndaki başarısıyla ismini bir kez daha tarihe altın harflerle yazdırmayı başarmıştır.
Milletimiz ve onun bağrından çıkan kahraman askerleri, dün nasıl ki Anadolu’da ülkesine, milletine ve vatan topraklarına karşı yönelen tehditleri bertaraf ettiyse bu günde aynı şekilde her tür tehlikeyi ve tehdidi yok edebilecek güç ve kararlılıktadır.
 
Ulu Önder Atatürk’ün ‘Benim en büyük eserim’ dediği ve yüce Türk Milletinin canı pahasına büyük fedakarlıkla kurduğu Cumhuriyet’i korumak bizim birinci görevimizdir. Çünkü Cumhuriyet Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır.
 
Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Cumhuriyetin kuruluşuna giden süreçten bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin korunması ve yaşatılması için 97 yıldır her anlamda mücadele eden, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor tüm halkımızın en büyük bayram olan Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi