Zabıta Ekiplerinden Pazarcı Esnafı ve Vatandaşlara HES Kodu Denetimi

1044 Görüntülenme 22 Aralık 2020 Paylaş

Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, Salı Pazarı’nda HES kodu, sosyal mesafe ve maske denetimi gerçekleştirdi.

Bu kapsamda pazar esnafı ve pazara gelen vatandaşların HES kodları sorgulatılarak koronavirüs açısından riskli durumda olup olmadıkları kontrol edildi. HES kodu olmayan esnaf ve vatandaşların HES kodu almalarını sağlayan ekipler, sosyal mesafe, maske ve hijyen konusunda da uyarılarda bulundu.

Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Testi pozitif çıkanlar, temaslı olanlar, karantinada olması gerekirken kuralları ihlal edenler ve risk durumlarıyla ilgili takip sistemi olan HES uygulamasını sorguluyoruz. Koronavirüs salgınının yayılımını önlemek, toplum sağlığını korumak amacıyla vatandaşlarımızdan Salı Pazarına gelirken Hayat Eve Sığar kodlarını yanında bulundurmalarını belirtti. Öte yandan ekiplerimiz pazarda sosyal mesafe, maske ve hijyen konusunda da uyarılarda bulunarak vatandaşları olası tehlikelerden koruyor.”  ifadelerini kullandı.