Mahalle Muhtarları İle İstişare Toplantısı Yapıldı

1353 Görüntülenme 23 Aralık 2020 Paylaş

Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır ve İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir başkanlığında Kültür ve Yaşam Merkezi konferans salonunda mahalle muhtarları ile istişare toplantısı yapıldı.

Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezinde yapılan muhtarlar toplantısında, İl ve ilçe yönetimi, Muhtarlık müessesesi ve organları, Muhtarın görev yetki ve sorumlulukları, Muhtar Bilgi Sisteminin (MUHBİS) Tanıtılması, Adli Tebligat Sisteminin İyileştirilmesi AB Eşleştirme Projesi Tanıtımı, COVİD-19 salgınında muhtarların görev ve sorumlulukları konuları ele alındı.
 
Başkanımız Bayındır, “Hepiniz bu şehrin muhafızları ve değerlerisiniz”
 
Konuşmasına pandemi sürecinde mücadele eden ilçe kaymakamına, kurum amirlerine, mahalle muhtarlarına ve sağlık kurumunun tüm kademesine teşekkür ederek başlayan Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, “Sizleri övgü ile anlatıyoruz. Sizler bu şehrin muhafızları ve değerlerisiniz” dedi.
 
Başkanımız Bayındır konuşmasında, “Hep beraber bir şehirde birlik ve dayanışma varsa o şehirde huzur vardır. O şehirde başarı vardır. Bizler en ücra köşedeki mahallelerimizden tutunda merkez mahallelerimize kadar her noktaya bu anlayışla hizmet ulaştırmaya çalışıyoruz. Hanginiz başarılı olursanız o bizim gururumuz olur. Siyaset omuz omuza vermekle iyi yapılır. İdare omuz omuza vermekle yol alır. Bir memleketin huzurun temelinde dayanışma, tevazu, saygı ve sevgi vardır.
 
Değerli arkadaşlar biz biriz ve bir yumruğuz. Sizin yumruğunuzu koyduğunuz yere biz beraber koyarız. Biz birlikte aşacağız her şeyi. Muhtarlar benim gibi süreç olarak seçildiler. Bizden sonra gelenlere iyi bir mahalle yani iyi bir köy iyi bir belde iyi bir ilçe ve iyi bir bölge bırakmaktır muradımız. Niyetimizde öyle olacak. Omuz omuza verirsek el ele ve gönül gönüle gidersek başaramayacağımız varamayacağız hiçbir yer olamaz. Hep beraber başarılı olacağız.” Şeklinde konuştu.
 
Özdemir, “Muhtarlık, Türk milleti ve devletine özgü önemli bir makamdır.”
 
İçişleri Bakanlığının talimatları ile muhtarlara yönelik yapılan istişare toplantısında konuşan Beyşehir İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, Mahallelerde en doğru ve güvenilir kişi olarak vatandaşlar tarafından seçilen önderlerin muhtarlar olduğunu söyledi.
 
Özdemir yaptığı açıklamada, “Muhtarlık, Türk milleti ve devletine özgü önemli bir kurum. Buna göre biz hangi işlem yaparsak yapalım, yanımızda önce mahalle muhtarı geliyor. Pandemi döneminde ve benzer şekilde görülmüştür. Mahalle muhtarıyla işbirliği yaptık. Çünkü mahalleli için en güvenilir kişi muhtarlarımızdır. Bu yüzden mahallelerin komutanları muhtarlar olarak adlandırabiliriz. Bu süreçte bizlerle koordineli bir şekilde mesai yapan muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
 

Toplantının sonunda Beyşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Sıtkı Küçükbuzcu ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Kendir muhtarlara pandemi süreci ile ilgili bilgi aktardı.

 

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi