Beyşehir’e Ekilen Fide Ve Çiçekleri Belediye Kendi Üretiyor

1207 Görüntülenme 2 Şubat 2021 Paylaş

Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, fide ve çiçek üretimini kendi bünyesinde yetiştiriyor.

Beyşehir Belediyesi “Üreten Belediyecilik” anlayışıyla yaptığı çalışmalarda ilçede dikilen fide ve çiçekleri kendi imkânları ile üreterek belediye bütçesine katkı sağlıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler kendi inşa ettiği otomatik sulamalı ve ısıtmalı tam donanımlı serada gül fidesi ve çeşitli çiçek fidelerinin üretimi gerçekleştiriliyor. Ekipler aynı zamanda tohumdan kekik üretimi çalışmalarını sürdürürken, diğer taraftan da bu sezonda lavanta üretimi için hazırlık yapıyor.
Park ve Bahçeler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Bu sezon, Beyşehir’in parkları, caddeleri ve refüjlerini kendi ürettiğimiz çiçeklerle süsleyeceğiz. Bünyemizde oluşturulan 250 metrekarelik alanda bir sezonda yaklaşık 100 bin liralık bitki üretimi yaparak şehrimize katkıda bulunuyoruz. Bu çiçeklerden gül fidesi lavanta ve kekik fidelerinin üretimini şu anda 8 bin adet gül fidesi hazır bulunmaktadır. Bu sezonda yine lavanta üretimini de yaygın hale getirerek, parklarımızı ve caddelerimizi lavanta kokar hale getireceğiz.”