Başkanımız Bayındır’ın Regaib Kandili Mesajı

835 Görüntülenme 26 Temmuz 2021 Paylaş

Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkanımız Bayındır mesajında, şu cümlelere yer verdi: “Regaib kelimesi; herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek, pahası çok ağır çok kıymetli, çok rağbet edilen demektir. Bu mübarek gecede, Yüce Allah kullarına bol bol rahmet ve mağfirette bulunduğu için bu adı almıştır. Regaip gecesinde Peygamber Efendimiz birçok ilahi tecelliye mazhar olduğundan, şükür için namaz kılmış ve bu geceyi duaların red olunmadığı beş gece içerisinde saymıştır. Sevgili Peygamberimizin bu aylara girildiğinde yaptığı gibi bizlerde Rabbimize dua etmeli ve bu manevi iklimden mahrum kalmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Beyşehir halkının ve tüm İslâm aleminin Regaip Kandili’ni tebrik ediyor, bu gecede yapılan duaların birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insanlık aleminin barış ve huzuruna vesile olmasını diliyorum”