Beyşehir’de Yavuz Sultan Selim Camisinin Açılışı Gerçekleşti

218 Görüntülenme 9 Nisan 2021 Paylaş

Beyşehir’in Aşağı Esence Mahallesinde hayırseverler tarafından yapımı bitirilen Yavuz Sultan Selim Camisinin açılışı dualarla yapıldı.

Beyşehir İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen ve Cuma namazı öncesinde Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından yapılan açılışta, Esence Mahallesi Yavuz Sultan Camisi Yaptırma ve Kur’an Kursları Yaşatma Derneği tarafından yapımı üstlenilen caminin ibadete açılışı münasebetiyle tören gerçekleştirildi.
Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır törende yaptığı konuşmada, Değerli Aşagıesenceli hemşerilerim camimize geçmeden önce 5 yaşımdaki bir anımı anlatmak istiyorum; Ağılönüde babam hoca iken sabah ablam ve abimin okulu için ev 2 ye bölünürdü, abimle ablam için annem orada kalır babamda benden ayrı kalmamak için beni yanına alırdı. Babam beni sabah namazına giderken sırtına alır götürür ben oracıkta secde halinde uyuya kalırmışım. Sonra Babama şunu sorarmışım; burası ne? Babam Allah’ın evi oğlum. Bizlerin yani Müslümanların Allaha sığındığı yer oğlum. Tüm bunları babam bana bu yaşta aklımda böyle kalsın diye kulağıma zikrederdi. Hepimizin yetiştiği gibi biz bu imanla ve inançla bugünlere geldik. Camiler Allahuteala’nın evidir. Sığındığımız imanımızı, zikrimizi, fikrimizi düzelttiğimiz yerdir. Değerli Aşağıesenceliler başta Sıtkı Kaya başkanımıza yönetimine yaptıkları bütün mücadele ve gayretlerden ötürü teşekkür ediyorum. Ayrıyeten Aşağıesence insanının katkılarına desteklerine de teşekkür ediyorum. Yavuz Sultan Selim adıyla yaptığımız bu cami Aşağıesencemize hayırlı olsun diyerek, Allah bu ve buna benzer hizmetleri bizden esirgemesin." dedi.
Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir ise, camilerin sadece Cuma namazı veya namaz kılınan mekânlar olmadığının altını çizerek, “Bizim en büyük davamız ve en büyük meselemiz bu açtığımız camilere gençlerimizi ve çocuklarımızı bu camilere alıştırmak olmalıdır.” ifadelerini kullandı.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşma yapan Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, camilerin Peygamber Efendimizin de mirası olarak yeryüzünün en güzel yerleri olduğunu belirterek, “Ama esas olan, camiyi güzelleştiren de o camiye gençlerin gelip namaz kılmalarıdır. Ülkemizin her köşesinde çok camiler var ama buraların dolu olması, doldurulması gerekiyor.”dedi.
Beyşehir Müftüsü Veysel Kükrek ise, 2019 yılının Mayıs ayında tahsisi yapılarak yapımına başlanan caminin 1,5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak ibadete açılmaya hazır hale geldiğini vurgulayarak, “Böyle bir mabedin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Mabedler, ibadethanelerimiz olması münasebetiyle en fazla değer verdiğimiz yerlerdir. Bu bakımdan hem bina, hem cemaat bakımından içini doldurmak bakımından gerekli ehemmiyeti vermemiz gerekiyor. Şu camimiz 219 metrekare olarak inşa edilmiş ve kullanım alanı ise 198 metrekaredir. Beyşehir’de 149 tane camimiz var, inşaatı devam etmekte olan 3 tane var, bir cami de proje aşamasında, temeli yakında atılır inşallah.”diye konuştu.
Konuşmaların ardından İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, Esence Yavuz Sultan Selim Camisi Yaptırma ve Kur’an Kursları Yaşatma Derneği Başkanı Sıtkı Kara’ya açılış beratını vermesinin ardından, ilçe protokolü tarafından kurdela kesimi yapılarak cami dualarla ibadete açıldı.