Beyşehir Belediyesi Larva İlaçlamalarına Başladı

1030 Görüntülenme 26 Temmuz 2021 Paylaş

Beyşehir Belediyesi uçkun mücadelesi kapsamında sivrisinek ve karasineklerin üreme alanlarında larva mücadele ile çalışmalarını başlattı.

Beyşehir Belediyesi Çevre Sağlık Birimi ekipleri yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte toplumsal yaşamı olumsuz etkileyen sinek ve sivrisinek larvalarına karşı üreme alanları ve sulak alanlarda ilaçlama çalışmalarına start verdi.
 
Çevre Sağlık Birimi ekipleri  yapılan planlama doğrultusunda şehir genelinde halk sağlığının korunması amacıyla karasinek ve sivrisineklerin birinci derecede üreme noktaları olan durgun sular, su birikintileri, sazlık alanlar, gübrelik alanlar, süs havuzları ve çöp konteynerlerinde ilaçlama yaptı.
 
Çevre Sağlık Biriminden yapılan açıklamada, “Beyşehir Gölü sahilindeki sazlık alanlarda zararlı sinek türlerine daha fazla üreme imkânı vermemek amacıyla şubat ayından itibaren oluşmaya başlayan larvalarla biyolojik yöntemler kullanılarak mücadeleye başladık.
 
Sinekler için çok büyük bir üreme alanına sahip olan Beyşehir Gölü ve çevresinde sinekle mücadele konusunda daha larva döneminde yoğun bir biyolojik mücadele çalışma programı hazırladık.  Belli bir takvim içerisinde bu uygulamayı belirli periyotlarla sürdüreceğiz.
 
Mücadele kapsamında yumurta, larva ve ergin dönemlerinde yapılacak çalışmalar planlı bir şekilde uyguluyoruz. Göl kenarı sahilindeki sazlık alanlar, kanal kenarları ve göle bağlanan akan nehirlerle, bataklık alanlar, iç kesimlerdeki su birikintileri, rögarlar gibi kısımlarda da mücadele veriyoruz. Sinekle mücadele için deneyimli yeni ekipler oluşturup gerekli alet ve ekipmanlar ile çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi