“ANASIZ, BABASIZ, EVLATSIZ YAŞANIR, AMA VATANSIZ YAŞANMAZ!

1354 Görüntülenme 26 Temmuz 2021 Paylaş

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Çanakkale Zaferi’ni Birinci Dünya savaşı, içinde ayrı bir özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanı olduğunu belirten Başkan Bayındır, anasız, babasız, evlatsız yaşanabilir, ama vatansız yaşanmayacağını söyledi.
 
Başkan Bayındır, mesajında; “19 Şubat 1915 tarihinde başlayıp 18 Mart 1915’te kahraman milletimizin zaferiyle sonuçlanan, Türk milletinin istiklaline verdiği değerin en müstesna örneklerinden olan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıldönümünde bir kez daha kutluyoruz.
 
Çanakkale Deniz Savaşı, yedi düvele Türk milletinin dinine, vatanına ve bağımsızlığına ne denli düşkün olduğunu gösteren bir savaştır. “Çanakkale Geçilmez“ gerçeğini düşmana kabul ettiren şanlı askerimiz bütün imkânsızlıklara rağmen imanıyla destan yazmıştır.
 
Bu gün bizlere, Çanakkale’de, kahramanca savaşan, vatanımızı kanıyla, canıyla müdafaa eden şehitlerimizi ebediyen şükranla hatırlamak, şehitlerimizin aziz emaneti olan ülkemizi korumak, maddi ve manevi bütün değerlerimizi daha yükseğe taşımak için çalışmak ve üretmeye devam etmek yakışmaktadır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi