Beyşehir Belediyesi Tekstil Kursu Fason Üretime Başladı

1229 Görüntülenme 26 Temmuz 2021 Paylaş

Beyşehir Belediyesi tarafından kurulan tekstil atölyesi, kalifiye eleman yetiştirilmesinin ardından, fason üretime başladı.

 
Koronavirüs salgını dolayısıyla eğitime ara verilen eski belediye binasının üçüncü katında KOP SOGEP kapsamında KOP Bölge Kalkınma İdaresi’nin finansman desteği ile kurulan tekstil atölyesi yeniden vatandaşlara eğitim vermeye başladı. Öte yandan da eğitim ile beraber fason üretime geçti. Kursta koronavirüs önlemlerinin tamamı alınırken, molalarda sınıflar dezenfekte ediliyor.
 
Kadınlar ve erkekler bölümünden oluşan sınıflarda eğitmenler tarafından önce makinelerin özellikleri ve tanıtımı ardından da düz dikiş, overlok, recme, delik açma daha sonra da ütü eğitimi veriliyor.
 
Eğitimden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ayşe Gök, “Tekstile başvurmak istedim daha önceden ama iş bilmediğim için cesaret edememiştim. Şimdi belediyemizin açtığı bu kursla daha bilgili bir şekilde işe gireceğim. En azından makine biliyorum. Hocalarımızla ve arkadaşlarımızla beraber burada eğitim görüyoruz. Baya bir ilerleme kat ettik özellikle bu pandemi döneminde çok sıkılıyorduk. Evde hiçbir yere gidip bir şey yapamıyorduk. Burası çok iyi oldu. Biz kurallara uyarak, kendimizi koruyarak ve etrafımızdaki arkadaşlarımızı koruyarak kursumuza devam ediyoruz.  Çok teşekkür etmek istiyorum belediye başkanımıza özellikle böyle bir şey düşündüğü için çünkü bir şeye başlamadan örneğin iğne iplik takmayı bile bilmeden bir işe girmek var. Bir de makineyi tanıyarak işe girmek var. Gerçekten bizim için Beyşehir için küçük bir ilçe ama gelişmesi için bizim ev hanımları için gerçekten güzel bir fırsat o yüzden belediye başkanına gerçekten çok teşekkür ediyorum.
 
Kursta gerekli tedbirlerin üst düzeyde olduğunun altını çizen Ayşe Perktaş ise, “İlk geldiğimizde makinelerimizi temizliyoruz. Dezenfektesini yapıyoruz. Bu sektörde kendimizi geliştirdik en azından bir iş istihdamı sağlanabiliyor. Herhangi bir tekstil fabrikasına girdiğimizde sıkıntı yaşamamız için öğretimler çok güzel.
 
Beyşehir Belediyesinin her alanda yaptığı çalışmalardan memnun olan Tuğçe Duvarcı da, Belediyenin yaptığı tüm çalışmaları takip ettiklerini belirterek şunları söyledi; “Beyşehir Belediyesinin yaptığı bu ve diğer çalışmalardan çok memnunuz. Kadınlar genelde evde oluyor, çoğunlukla evli olanlar çocuktu, ev işiydi, yemekti hiçbir şeye vakit bulamıyor.  Buraya gelince aslında daha çok şeye vakit bulabileceğini anlıyor. Hocalarımız çok iyi eğitim veriyor. Geliyorlar anlatıyorlar bıkmadan usanmadan onların sayesinde bir meslek edinmiş oluyoruz” dedi.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi