Beyşehir Belediyesinden İlaçlama Seferberliği

908 Görüntülenme 26 Temmuz 2021 Paylaş

Beyşehir Belediyesi uçkunla mücadele çalışmaları kapsamında karasinek ve sivrisineklerin üreme noktalarında larva ile mücadelede seferberlik başlattı.

Beyşehir Belediyesi Park ve bahçeler Müdürlüğü ekipleri bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte sivrisinek ve karasinekle kaynağında mücadele çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler yapılan planlama doğrultusunda şehir genelinde halk sağlığının korunması amacıyla karasinek ve sivrisineklerin birinci derecede üreme noktaları olan durgun sular, su birikintileri, sazlık alanlar, gübrelik alanlar ve Beyşehir Gölü’nde ilaçlama seferberliği başlattı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Şubat ayında başlatılan bu çalışmaların larva üremesinin engellenmesi açısından önem taşıdığı belirtilerek, yaz aylarında büyük sıkıntı oluşturan sinek ve sivrisinekle mücadele amacıyla başlatılan çalışmaların devam edeceği belirtildi.