Beyşehir Kültür ve Sanat Merkezi’nde Kadınlar Günü

1222 Görüntülenme 26 Temmuz 2021 Paylaş

Beyşehir Belediyesi, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Beyşehir Fotoğraf Kulübü ve Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi’nin destekleri ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında "Kadın Gözünden Kadına Dair" konulu, fotoğraf yarışmasının ödül töreni gerçekleştir

Beyşehir Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa katılan, Beyşehir Başsavcısı Tuba Ersöz, yarışmada dereceye giren ve sergileme kazanan kadın fotoğrafçılara ödül ve teşekkür belgesi verdi. Ersöz, daha sonra kadınlarla birlikte kurdele keserek yarışmada derece kazanan ve sergilemeye layık bulunan eserlerin yer aldığı fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.
 
" Kadın, yeryüzündeki merhametin, şefkatin, sevginin ve fedakârlığın sembolüdür "
 
Beyşehir Başsavcısı Tuba Ersöz, gündemden düşmeyen kadına şiddet eylemlerini kınadığının altını çizerek, "Bizler cenneti anaların ayakları altına alan bir inancın mensuplarıyız. Kadına şiddet, insanlık onuruyla, inancımızla, bu toplumun tarihiyle, örfüyle, âdetiyle bağdaşmayan eylemlerdir. Özellikle son günlerde gündemden düşmeyen kadına karşı şiddeti kınamak istiyorum. Kadın, yeryüzündeki merhametin, şefkatin, sevginin ve fedakârlığın sembolüdür. Nesiller yetiştiren, hayatın her alanını güzelleştiren ve bizlere de gerçekten gelecek bahşeden tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
 
Fotoğraf sergisini gezerken, eserler arasında hayatın her alanında kadına dair her türlü karenin yer aldığını gördüğünü belirten Ersöz, "Aynı zamanda bugünün anlamı ve önemine binaen bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz günlerde Bitlis’teki helikopter kazasında yaşamını yitiren şehitlerimizi de anmadan geçmek istemiyorum. Burada şehit düşen ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.
Açılıştan sonra Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı ise, Başsavcı Ersöz’e katılımlarından dolayı teşekkür ederek, günün anısına bir hediye takdim etti.
 

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi