BEYŞEHİR'DE "KIRMIZI ÇİZGİ" UYGULAMASI BAŞLADI

778 Görüntülenme 26 Temmuz 2021 Paylaş

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir ışıksız yaya geçitlerinde “kırmızı çizgi” uygulaması yaptı.

Beyşehir’de, İçişleri Bakanlığı’nın trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik düzenlenen uygulamada, Belediye Başkanı Adil Bayındır, İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir ve Daire amirleri Köprübaşı mevkisinde Yaya geçitindeki çizgilerin kırmızıya boyayarak, yaya önceliğine dikkat çekti.
 
Köprübaşı mevkisindeki yaya kaldırımında araçları durdurulan sürücüleri geçiş önceliğinin yayalarda olduğu yönünde hatırlatmada bulunan Kaymakam Özdemir ve Başkan Bayındır, araçlardaki küçük çocuklara da birer düdük hediye etti.
 
Başkan Adil Bayındır, İçişleri Bakanlığı’nın Türkiye genelinde başlattığı “yayalar önceliğimiz” kampanyası çerçevesinde kaymakam ve tüm birimlerle kampanyanın gereğini yerine getirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
 
“Bugünden itibaren aslında Beyşehir olarak, Büyükşehir Belediyemizle yaptığımız, UKOME’den onay aldığımız otopark ve yaya geçişlerinin tümünü önümüzdeki bir ay sonra bu memlekette göreceğiz. Zira yollarda bizim önceliğimiz, hepimizin yayalardan yana olmalı. Çünkü, yaşlısı var, genci var, çocuğu, hastası var, onlara yol vermemiz lazım. Bu anlayışı hakim kılmaya çalıştım. İnşallah Bakanlığımızın bu organizasyonunu güncel hayatımıza yansıtmak adına iyi bir başlangıç olduğu inancındayım. Şehrimizde her atılan adımın planlanmasının gereğine inanan biriyim. O yüzden iyi bir uygulama yapıldı.”
 
Kaymakam Özdemir de yaptığı açıklamada, sürücülere yaptıkları bilgilendirmeler esnasında yaya geçitlerindeki beyaz olan çizgileri neden kırmızı renkle çizdiklerini sorduklarını belirterek, “Onlar da ‘yaya önceliğine dikkat çekmek için’ dediler. Kısmen doğrudur. Evet, gerçekten kırmızıçizgiler yayaya önceliğin bizlerin de kırmızıçizgimiz olduğunu ifade etmek için söyledik. Tabi sürücülerimiz konuya vakıf, belediye başkanımızla birlikte kendilerini bilgilendirdik. Tabi konu uzun sürebilir ama farklı zamanlarda yapacağımız farklı çalışmalarla sürücülerimize bu konunun öneminin aşılanmasını sağlayacağız. Yayalarımızın trafikte öncelikli olduğunu belirtmek için yaya geçitlerimizin tamamını boyama yoluna gidiyoruz. Bugün 3–4 tanesi kırmızıya boyandı. Kalanları da en kısa zamanda tamamını boyayıp vatandaşlarımıza bu bilinci uzun dönemde geliştirmeyi sağlamayı hedefliyoruz. “ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi