Başkan Bayındır Şehit Ve Gazilerimiz Anısına Yapılan Fidan Dikimi Etkinliğine Katıldı

906 Görüntülenme 26 Temmuz 2021 Paylaş

Beyşehir Belediye BaşkanıAdil Bayındır, ilçede şehitler ve gaziler anısına düzenlenen etkinliğe katıldı.

Beyşehir-Seydişehir Karayolu üzerindeki Orman Genek Deposu mevkisindeki ağaçlandırma sahasında Beyşehir Kaymakamlığı öncülüğünde, Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit ve Dul Yetimleri Derneği Beyşehir Temsilciliği tarafından organize edilen etkinliğe, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Belediye Başkanı Adil Bayındır, Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Beyşehir Temsilcisi Ahmet Taşkın, kurum amirleri,  kolluk kuvvetleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.
 
Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, etkinlik çerçevesinde ağaç dikmenin önemine dikkat çekerek, “Ağaç dikmeye devam edeceğiz. Çünkü tabiattaki ağaç sayımız ne kadar artarsa bileceğiz ki yağmurun toprağa vereceği hızı hep birlikte, ormanların içinde yaşıyoruz. Beyşehir bu konuda zengin ama yağışların çoğalması, toprağın bereketli hale gelmesi ve bu insanların sağlığı açısından da, hele hele şu Kovid-19’la beraber tabiatın korunması gereğini bütün herkes anladı. İnşallah bu çalışmaların devamını getirelim. İnşallah bölgemiz yemyeşil, daha da tabiata yakışır hale gelir. Beyşehir’e, Beyşehir Gölü ile yaradan büyük bir mükâfat vermiş. Bunun etrafında ağaçlarını çoğalttığımız sürece bu şehir daha canlı, daha düzenli ve daha da verimli olacaktır. ”diye konuştu.
 
Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir ise, yaptığı açıklamada, şehitler ve gaziler için fidan dikimi gerçekleştirdiklerini belirterek, orman varlığının bölge ve ülke için önemine dikkati çekti. Özdemir, etkinlik çerçevesinde 150 fidanın dikildiğini ancak bu dikim mesailerinin devamının geleceğini dile getirerek, “Ülkemizin ağaçlandırmaya ve ormanlaşmaya ihtiyacı var. Her ne kadar ülkemizin yüzde 30’u da ormanlarla kaplı olsa da buna ihtiyaç var. Tabi bozuk orman ve orman niteliğini kaybetmiş alanlarla birlikte bu oran daha da yükseliyor. İlk etapta çok güzel bir oran olarak gözükse de, ülke halkı olarak, bireyler olarak ağaçlandırma çalışmalarını sürekli hale getirmemiz gerekiyor. Bir yandan ağaçlandırırken, diğer yandan da mevcut ormanların korunması veya iyileştirilmesi de çok önemli. Bu anlamda, vatandaşlarımızda da ağaç ve orman sevgisini daha üst noktalarda oluşturmamız gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.
 
Beyşehir Orman İşletme Müdürü Fırat Arıkan da, kurum olarak İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının yapmış oldukları faaliyetlere verdiği desteklerden ötürü teşekkür ederek, şehit ve gazilerimize, ne yapsak az olduğunu belirtti.
 
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Beyşehir Temsilcisi Ahmet Taşkın da, böylesine bir anlamlı etkinlikte şehit yakınları ve gazilerin yalnız bırakılmamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Katılan herkese teşekkür etti.
 

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi