Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunun 3 Etabı Beyşehir’de Start Aldı

818 Görüntülenme 26 Temmuz 2021 Paylaş

Türkiye’nin en büyük Tatlısu gölünü içinde barındıran Beyşehir ilçesinde 56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 3. Etap startı verildi.

Bu yıl 56’ıncısı düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun dün Konya'da başlamasının ardından bugün de Beyşehir ilçesinde 212,6 kilometrelik 3. etap başladı. Tarihi Eşrefoğlu Camisinin önünden başlayan yarışa çeşitli ülkelerden 25 takım ve 170 sporcu katıldı.
 
Beyşehir-Alanya etabının startını, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı verdi.
 
Beyşehir İçerişehir Mahallesinde bulunan Eşrefoğlu Camisi’nden verilen startın ardından bisikletçiler, Beyşehir Gölü kıyısından geçerek bitiş etabını Alanya’da tamamlayacak.
 
"BEYŞEHİR, GÜNEŞİN KOŞARAK DOĞDUĞU, HÜZÜNLE BATTIĞI ŞEHİR"
 
Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır da, Beyşehir’in güneşin koşarak doğduğu, hüzünle battığı bir şehir olduğunu vurgulayarak, “Ecdadın yüzü suyu hürmetine başta Kapadokya, Antalya turizm ağının ortasındaki, eşiğindeki bu kentin, en güzel ecdat mirası Eşrefoğlu Camisi önünde 56’ıncı Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun bir etabının start alıyor olmasından dolayı Cumhurbaşkanı Başdanışmanımız Mustafa Akış ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanımız Erol Küçükbakırcı Bey başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
 
 Sporculara da başarılar diliyorum. Böylesi güzide bir kalabalığı ilçemizde ağırlamaktan da şükran duyduğumu belirtmek istiyorum. ”diye konuştu.
 
 “BİSİKLET TURU, BEYŞEHİR’İMİZİN TANITIMINA ÇOK ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAKTIR”
 
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, bu yıl 56’ıncısı düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun üçüncü etabının Beyşehir’de start almasının ilçenin tanıtımına da çok önemli katkılar sağlayacağını belirtti.
 
8 etaplık turun 212,6 kilometre uzunluğuyla en uzun mesafeli etabı olan Beyşehir-Alanya etabının beraberindekilerle birlikte tarihi Eşrefoğlu Camisi önünden startını veren Akış, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl 56’ıncısını gerçekleştirdikleri turun geçen yıl pandemi nedeniyle yapılamadığını hatırlatarak, “Bir sene ara verdik. Bugün daha önceki turlarda olduğu gibi kadim rotasına geri dönmüş oldu aslında. “diye konuştu.
 
Ecdat yadigârı tarihi Eşrefoğlu Süleyman Bey Camisi’nin bu organizasyon vesilesiyle de görülmesini ve tanınmasını çok arzu ettiklerini vurgulayan Akış, “Çünkü bu tur uluslararası birçok televizyonda yayınlanan bir tur. Dünyanın en önemli organizasyonlarından bir tanesi. Böylesine büyük bir organizasyonun tabi Beyşehir’den bir etabının start alıyor olması da çok önemli.  İnşallah Beyşehir’imizin tanıtımına da bir katkı sağlayacaktır.
 
 Buraya gelen yerli ve yabancı takımlar için de farklı bir ayrıcalık. Onlar da bizim güzel eserimizi ve Beyşehir Gölümüzü görmüş olacaklar. Hem dünya onları görecek, hem buradakiler için de bir hoş hatıra olacak. İnşallah güzel bir tur olmasını temenni ediyorum. Tüm yerli ve yabancı sporculara başarılar diliyorum. Sonu da hayırlı olur inşallah.
 
Burası, bizim üçüncü etabımız, ilk etabımız Kapadokya idi, fakat kar yağışı nedeniyle yapılamadı. İlk iki etap Konya, Konya olarak yapıldı. Buradan ise bisikletçiler Alanya’ya gidecekler. Alanya'dan, Kemer, Fethiye, Bodrum, Marmaris, Kuşadası diye 8 etapta bitireceğiz.
 
Önemli parkurlardan bir tanesi Beyşehir Alanya idi. İnşallah Eşrefoğlu Camimizin önünden, gölümüzün kenarından bisikletçilerimiz geçecek ve tüm dünya onları görmüş olacak. ”ifadelerine yer verdi.
 
"DÜNYADA 3 MİLYAR İNSANA HİTAP EDİYOR"
 
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı da, her yıl düzenlenen organizasyonun her yıl farklı rotalarda yapıldığını vurgulayarak, bu yıl da Beyşehir’de startının verildiğini söyledi.
 
Beyşehir’de çok güzel bir katılım olduğunu ve bu bölgenin de öne çıkması gerektiğini vurgulayan Küçükbakırcı, 56’ıncı Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun dünyada 3 milyar insana hitap ettiğini belirterek, “700 milyon konuta giriyor, 185 ülke canlı yayında gündüz iki saat, gece dört saat görüyor ülkemizin böyle tarihi güzelliklerini, özelliklerini tanıyor. Bunların dönüşümleri çok kısa zamanda olacak. ”dedi.
 
Küçükbakırcı, Beyşehir-Alanya etabına 2’si yerli, 23’ü yabancı 25 takım ve 178 sporcunun da katıldığını vurgulayarak, dünyanın en iyi takımlarının bu kapsamda Türkiye’ye geldiğini belirtti.
 
Beyşehir-Alanya etabının da turun en uzun parkuru olduğunun altını çizen Küçükbakırcı, “Çok güzel bir parkur burası, bugün öne çıkacak, belki diyecekler ki, ‘şimdiki dolaştığımız turların en iyisi’ diyecekler. ”sözlerine yer verdi.
 
"ORGANİZASYONLAR ŞEHRİ KONYA "
 
Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin de, 56’ıncı Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Türkiye’ye ve şehre hayırlı olmasını dileyerek, “Yarışmalarımızın birinci ve ikinci etabını Konya’mızda başarılı bir şekilde tamamladık. Üçüncü etabında kendi memleketim olan Beyşehir’den startı verecek olmak da ayrıca bir mutluluk kaynağı. Konya, organizasyonların şehri. ”diye konuştu.
 
"EMEĞİ OLANLARA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM"
 
Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir de, turun üçüncü etabının Beyşehir’de startının verilmesinin Beyşehir’in tanıtımı için çok önemli olduğunu vurgularken, “Bu turun ilçemizde de yapılmasından dolayı duyduğumuz memnuniyeti bir kez daha ifade etmek istiyorum. Katkısı, emeği olan herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”dedi.
 
AK Parti İlçe Başkanı Recep Elkin ise, Cumhurbaşkanlığı Bisiket Turu’nun Beyşehir adına da önemli bir organizasyon olduğunun altını çizerek, “Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi