BAŞKANIMIZ BAYINDIR’DAN NORVEÇ’E BAĞIMSIZLIK GÜNÜ MESAJI

1110 Görüntülenme 26 Temmuz 2021 Paylaş

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, 17 Mayıs Norveç Anayasa Günü ve Norveç Milli Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Bayındır mesajında, “Beyşehir’in için ayrı bir önem taşıyan,aynı zamanda ilk kardeş şehrimiz olan, adını önemli bir meydanımıza verdiğimiz Dramen başta olmak üzere hemen hemen her şehrinde hemşerilerimizin yaşadığı Norveçi  bağımsızlık gününde unutmadık. Çünkü 17 Mayıs Norveç halkının, işgal ordularına karşı verdiği mücadelenin ardından, aldığı bağımsızlık meyvesinin gündür.

Kıymetli hemsehrilerim, 19 Mayıs tarihi Türkiye Cumhuriyeti için ne arz ediyorsa 17 Mayıs da Norveçliler için aynı anlamı taşıyor. Türk ve Norveç halklarının bu önemli günleri dünya barışı için büyük bir örnektir.

Bu duygu ve düşünceyle 17 Mayıs Norveç  Anayasa ve Bağımsızlık  gününü en kalbi duygularımla kutluyor, Norveç’te  ikamet eden  tüm hemşehrilerime sağlık,huzur ve afiyetler diliyorum” dedi.