BEYŞEHİRLİ BAŞPEHLİVAN COŞKUYLA KARŞILANDI

1729 Görüntülenme 27 Temmuz 2021 Paylaş

Edirne'de düzenlenen 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan 2.’si olan İsmail Koç, memleketi Beyşehir’de coşkuyla karşıladı.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finale kalarak başpehlivan 2.’si olan ve Beyşehir’in ismini tüm Türkiye’ye duyuran, Trakya Birlik Spor Kulübü sporcusu İsmail Koç memleketi olan Beyşehir’de coşkuyla karşılandı.  Kalabalıktakiler, başpehlivanlık güreşleri ikincisi Koç’u tebrik edip, fotoğraf çektirdi. Kent girişinde üstü açık otobüsle araç korteji yapan İsmail Koç’a hemşerileri sevgi gösterisinde bulundu. Türk bayrağıyla donatılmış çok sayıda aracın yer aldığı kortejle kent merkezinden festival alanında düzenlenen ödül törenine gidildi.
 
BAŞKANIMIZ BAYINDIR, “O BİZİM ANAMAS DAĞIMIZ”
 
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan 2.’si olan İsmail Koç’u karşılama töreninde açıklamalarda bulunan Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, konuşmasında; “İsmail Koç’umuzun Beyşehir’e ziyareti nedeniyle göstermiş olduğunuz Beyşehir milliyetçiliğine sonsuz teşekkür ediyorum.  Bu tabloyu söylerken şehrimizin, dağımızın, toprağımızın böğründen yetişen değerli evladımız İsmail Koç’u ne kadar övsek azdır. Pazar günü onu izlerken cazgır kulağına eğilip Trakya Birlik Spor Kulübü sporcusu, Konya Beyşehirliyim dediği zaman hepimizin gözünden yaş indi. Bizi o gün ağlatan yiğidime ne yapsak azdır diyorum. Onu maddi manada ödüllendireceğiz, manevi manada ise anamasın dağı gibi göreceğiz o bizim anamasın dağı diyorum. Bu yiğit önümüzdeki dönemler belki 5 defa belki 6 defa başpehlivanımız olacak. Pazar günü bileğinin hakkıyla rakiplerini yene yene finale geldi. Seneye de ümit ediyorum ki İsmail’imiz, daha çok azmedip 3 – 4 dönem kemer kendinde kalasıya kadar herkesi yenecek.”dedi.
 
HEP BİRLİKTE ŞEHRİMİZDE SPOR HAVUZU OLUŞTURALIM!
 
Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, Beyşehir’in ismini tüm Türkiye’ye duyuran Beyşehirli İsmail Koç’ları çoğaltma adına Beyşehir’de spor havuzu oluşturulması için işadamlarına çağrıda bulundu.
 
Başkanımız yaptığı açıklamada, “Minik güreşçilerimize dedim ki, şampiyonun yanına çıkın. Elinizdeki Türk bayrağını şehr-i gezerken sallayın. Sonra aralarından en büyüklerine dedim ki; Ne hissettin! Tüylerim diken diken dolaştım başkanım dedi. Biz işte geldik işte geçiyoruz. Aslı olan İsmail ve onu idol gören bu minikler. Hepiniz biliyorsunuz ki, korona virüs nedeniyle Türkiye genelinde spor alanlarında ertelemeler oldu. O nedenle inşallah 1 Temmuzdan itibaren spor alanlarına ehemmiyet verip, bu yavrularımıza destek çıkacağız. Yarının İsmaillerini yetiştirip onlara omuz vermek sözümüz olsun. İnşallah seneye Beyşehir’de bir alan bulup hep birlikte güzel bir yağlı güreş turnuvası yapalım. İsmail’imizi örnekle hareket ederek, bölgemizdeki tüm iş adamlarına sesleniyorum; Beyşehir Belediyesi imkanlarıyla biz elimizden gelen her şeyi yapacağız. Şehrimizde bir spor havuzu oluşturup nice İsmail Koç’ları yetiştirme adına siz işadamlarımızdan destek istiyorum. Hep birlikte bu şehrin evlatlarının gururuna omuz omuza destek verip ortak olalım.
 
Değerli ilçe başkanlarıma ve tüm Hemşehrilerime katılımlarından dolayı Beyşehir birliğini yansıttıklarından dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Hepiniz sıcağın ortasında buralara kadar geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Sevgi budur, Beyşehir aşkı budur, Beyşehir sevdası budur.”
 
BAŞPEHLİVANDAN BEYŞEHİR’E TEŞEKKÜR
 
Kırkpınar’da başpehlivanlık şansını rakibine kaptıran İsmail Koç ise, kendisini coşkuyla karşılayan ve dualarıyla destek verdiğini belirttiği Beyşehir halkına teşekkür etti.
Koç, 20 yaşında güreşe başladığını ve 12 yıldır güreş müsabakalarının içinde olduğunu belirterek, 20014 yılından bu yana ise başpehlivanlıkta güreştiğini hatırlatarak, “İki sefer çeyrek final yaptık, iyi başarılar elde ettik, diğer alt boylarda birinciliklerimiz var. Ama bu sene dedik ki, 2021 yılında kendi memleketimizin ismini hiçbir yerde okutmamıştık, bu içimizde buruk bir sevinçti.
 
Bu sene, inşallah memleketimiz Konya’yı, Beyşehir ve Kayabaşı’nı tüm Türkiye’ye tanıtalım dedik. Kırkpınar’da niyet ettik. Bu çok güzel oldu. Allah nasip etti, final yaptık, ikinci olduk. İkinci olmak Kırkpınar’da çok büyük bir başarı, çünkü 3 bin pehlivan birden katılıyor. Tabi Kırkpınar’da final yapınca beklentiler de bizden fazla oldu. Allah nasip ederse antrenmanlarımızı kesmeden daha fazlasını yaparak bundan sonraki senelerde Kırkpınar kemerini almak için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Burada başkanımızdan ricam, buradaki küçük güreşçi kardeşlerimize, güreş yapmak isteyenlere sahip çıkıp destek olmasıdır.”dedi.
 
Festival alanındaki törende, Koç’u Beyşehir Belediyesi mehter takımı karşıladı. Burada Başkanımız Adil Bayındır, Koç’a Cumhuriyet altınlı madalya takdim etti. Diğer yandan Başpehlivana iki ayrı silah fabrikasından, üzerinde “Başpehlivan İsmail Koç” yazılı iki adet tüfek hediye edildi.
 
Festival alanında düzenlenen ödül töreni sonrası hatıra fotoğrafı çekilerek, İsmail Koç’un Dövme dondurma kesimi ve ikramından sonra buradaki program sona erdi.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi