BEYŞEHİR İSİMLİ KİTABIN GALASI YAPILDI

954 Görüntülenme 4 Eylül 2021 Paylaş

Beyşehir'in geçmişten günümüze tüm konularını içinde barındıran “BEYŞEHİR” isimli kitabın Galası yapıldı.

Beyşehir Belediyesinin öncülüğünde, Tarihçi Prof. Dr. Hüseyin Muşmal'ın editörlüğünde tarih, coğrafya, sanat tarihi, arkeoloji, biyoloji, edebiyat, ilahiyat, iletişim, işletme, iktisat, kamu yönetimi, ziraat ve turizm alanlarında uzman olan birbirinden tecrübeli 30'a yakın akademisyenin katkısı ile hazırlanan “BEYŞEHİR” isimli eser ilçeyi her alanda tanıtacak.
Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezinde yapılan galaya, Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, STK’lar, Siyasi Parti Temsilcileri, Muhtarlar, Üniversite bilim insanı ve akademisyenler katıldı.
Kitabın galasında açıklamalarda bulunan Başkanımız Bayındır konuşmasından önce eserin hazırlanmasında emeği geçen Prof. Dr. Hüseyin Muşmal ve tüm akademisyen bilim insanlarına teşekkür ederek başladı.
Başkanımız Bayındır, “Benim için şuan bu kitabın birçok anlamı var. İlk dönemlerimde 1991 yılında rahmetli İbrahim Hakkı Konyalı’nın Beyşehir belediyesi çatısında 1989 yılında dökümlerini bulup yine bastırdığımız ilk eser aklıma geldi. Tarihe baktığımızda bugün galasını yaptığımız, ikinci eser “Beyşehir” isimli kitabın tekrar benim dönemime denk gelmesinin tarifsiz mutluluğunu yaşıyorum.
Allah’ın bir lütfu olsa gerek 1989, seçilmişiz 1991 yılında bir eser, 2019 yılında seçilmişiz 2021 yılında hep beraber bir eser daha ortaya çıkarmışız. Buna vesile olan gözümüz, dilimiz, yüreğimiz olan toprağımızın sevenleri 36 akademisyen bilim insanına değerli Hüseyin Muşmal hocama ve Beyşehirliyim diyen Beyşehir’e sevdalanmış insanlara sonsuz teşekkür ediyorum. Bu eserde herkesin emeği var.
Bu bölgede adım atmadığım toprak, tepe, orman yada dağ kalmadı. Ben bunları yaşadım yaşamaya da devam edeceğim. Allahutaala’dan duam şu 5 seneliğine aldığım emanetin 5 dakikasını boşa geçirmeden bana süremi doldurmayı nasip etsin. Beyşehir halkıyla helalleşeceğim zamana kadar beni mahcup etmesin diye her gün sabah kalkan biriyim. Çok yapmak istediğim var ama yapabilirim ama yapamam ama bir şeyi yapacağım Beyşehir insanını Beyşehir’i sevmeye devam edeceğim. Tevazuyu kaybetmeden büyüğüyle büyük, küçüğüyle küçük olmaya devam edeceğim.
Bu esere maddi manevi katkı sağlayan bu toprağın abisi bu toprağın koruyucusu Ali Akkanat’a, Prof. Dr. Hüseyin Muşmal hocama katılan tüm değerli hocalarıma ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
KARAMANOĞLU MEHMET BEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISI PROF. DR. HÜSEYİN MUŞMAL
“Burada tabi çok kıymetli hocalarımız var. Kıymetli başkanımız lütfettiler bize teşekkür ettiler ancak en büyük teşekkürü gerçekten kıymetli hocalarımız hak ediyor. Beyşehir’le ilgili bugüne kadar yapılmış çok sayıda çalışma var. Eserler ortaya konmuş. Eserleri ortaya koyan bazı bilim insanları ve çok sayıda makale üreten kıymetli akademisyenlerimiz aramızda. Bu eserin ortaya çıkışındaki hikâyeyi hemen bir parça paylaşarak nihayete erdirmek istiyorum. 2019 yılında yeniden Belediye Başkanı seçilen baba dostumuz ağabeyimiz Adil Bayındır’a ziyaret esnasında Beyşehir’le ilgili yapılan ve yaptığı birçok hizmetin yanı sıra asla ihmal edilmemesi gerek kültürel alanda da Belediyelerin görev alanları ve sorumlulukları bulunduğu bilinciyle Beyşehir’le ilgili yeni bir eser daha bilim âlemine kazandırma arzusunu taşıdığını beyan etmişti. Aslında Beyşehir’le ilgili çok sayıda çalışan akademisyenler var. Bizlerde doktora tezimizle ve Beyşehir’le ilgili yapmış olduğumuz çok sayıda çalışma dolayısıyla tanıdığımız bilim insanlarına ulaşarak yani Beyşehir’le ilgili çalışmış ve Beyşehir’de çalışan ve hizmet etmiş 40’a yakın akademisyene ulaştık. Hepsinden bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaları da belki biraz özetleyerek halka yönelik bir çalışma hazırlamalarını rica ettik. Hocalarımızın çoğu bu teklifimizi sağ olsunlar kabul ettiler lütfettiler zamanlarından eğitim öğretim yoğunluklarından fırsat bularak 1 yıl içerisinde kendilerinden istediğimiz bölümleri hazırlayarak bize sundular. Bizim yaptığımız sadece editörlük oldu. Kitabımızın 40’a yakın makalesini şekil, şablon ve metot usul olarak birbirine yakınlaştırdık. Hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu çalışma ortaya çıktıysa bilim adamlarının katkılarıyla ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.
Dr.Yaşar Erdemir ise, Beyşehir isimli kitabı görünce de bir hayli moral buldum. Başta başkanım olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Beyşehir sevgisi, sevdalısı olmak farklı bir olay şeklinde konuştu.
Düzenlenen program, kitabın oluşmasında katkıda bulunan Prof. Dr. Hüseyin Muşmal ve tüm akademisyen bilim insanlarına katılım belgesi ve kitap takdiminin ardından sona erdi

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi