CUMHURİYET İLKOKULU BAHÇESİNDE İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMALARI YAPILDI

1483 Görüntülenme 16 Eylül 2021 Paylaş

Beyşehir’de, 2021-2022 eğitim öğretim yılı ile birlikte başlayan ilköğretim haftası kutlamaları kapsamında Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde tören düzenlendi.

Törende konuşan Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, milyonlarca öğrencinin bilgili, başarılı, faziletli ve birer vatanperver olarak yetişeceği eğitim yuvalarına kavuştuğunu belirterek, “Bugün ve içinde bulunduğumuz ilköğretim haftasının bütün milli eğitim camiasına Beyşehir’imize, Konya’mıza ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Değerli davetliler milletleri esir veya hür yapan en önemli unsurun eğitim olduğu bir gerçektir. Ayrıca büyük Atatürk’ün Türk İstiklalini ve Cumhuriyetini emanet ettiği Türk gençliğin yetiştirilmesi ancak eğitimle mümkündür. Bu nedenle eğitim ülkemizin en öncelikli konusudur. Bu yüzdendir ki Millet olarak topyekûn eğitime büyük önem vermekteyiz ve büyük kaynaklar aktarmaktayız” dedi.
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk ise, Eğitimdeki amacın modern dünyada söz sahibi olabilen evrensel değerlerin yanında milli ve manevi değerlere sahip çıkan kendine güvenen ülkemizi geleceğe taşıyacak nesiller yetiştirebilmek olduğunun altını çizerek, “Değerli öğretmenlerimiz eğitim ve öğretim kalitesini arttırmak için fedakarca çalışacağına olan güvenimiz tamdır. Yeni nesil sizlerin ellerinizde şekillenecek, geleceğimizin teminatı gençlerimiz sizlerin eseri olacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Hayati Uysal, ilköğretim haftasına kavuşmanın heyecanı içinde olduklarını ve yeni bir eğitim yılında ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın farklı heyecanı ve gururunu yaşadıklarını söyledi.
 
Konuşmaların ardından başlayan ilköğretim haftası nedeniyle ilçe protokolü öğrencilerin sergilediği gösterileri izledi. Programda ilkokula yeni başlayan minik öğrencilere birer çiçek takdim edilmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasıyla buradaki tören sona erdi.
 
Törene, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Albayrak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, kurum amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, şube ve okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi