BEYŞEHİR’DE YENİ DÖNEMİN İLK BİLİMSEL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

1248 Görüntülenme 18 Ekim 2021 Paylaş

Beyşehir’de kadın doğum üzerine çeşitli illerde her yıl düzenli olarak yapılan “Bilimsel Toplantı” isimli program gerçekleştirildi

Beyşehir Anamas Konuk Otel toplantı salonunda gerçekleşen programa çok sayıda Kadın Doğum Hastalıkları Bilim insanı ve Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır katıldı.
 
Aralarında Beyşehirli Kadın Doğum Doktoru Prof. Dr. Ali Acar’ında olduğu toplantıda kadın hastalıkları, doğum ve bebeklerde sürekli yaşanan hastalıklar ele alındı. Bilim insanları toplantı salonunda kendi uzmanlık alanlarıyla ilgili sunum yaparken, meslek hayatlarında karşılaştıkları en ilginç olayları paylaştılar.
 
Toplantıda Beyşehir’i tercih eden doktorlara teşekkür konuşmasıyla başlayan Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, Beyşehir’de ilki gerçekleştirilen bu toplantıda olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.
 
Başkanımız Bayındır konuşmasında; “Değerli hocalarım, Beyşehir’imizin yetiştirdiği Prof. Dr. Ali Acar hocam bizim gururumuzdur. Beyşehirlinin her zaman içtenlikle bahsettiği örnek adımları atan güzel bir kardeşimiz. Dedi ki; bizim meslektaşlarımızla toplantımız olacak programa katılır mısınız? Seve seve dedim. Onun için kendisine teşekkür ediyorum. Değerli hocalarım hoş geldiniz. Güneşin koşarak doğup hüzünle battığı Beyşehir’imize hoş geldiniz. Sizlerle birlikte olmaktan mutluyum. Biz Konya’nın denizi Antalya’nın terası bir kentin içinde yaşıyoruz.
 
Önümüzdeki yıllarda ise şehrimizde sağlıklı yaşam alanları ve doğal zenginlikler açısından daha geniş imkânlar hazırlayacağız. İnşallah sizleri Beyşehir’de görmek istiyorum. Sizlerin rahat edeceği hafta içi yorgunluğunuzu atacağınız hafta sonu tatilleri geçireceğiniz bir beldeye doğru gidiyoruz. Her zaman sizleri şehrimize bekleriz ve geldiğiniz zaman şeref duyarız. Biz sizleri ve Konya’mızı dinlendirmek istiyoruz. Konya’nın sayfiyesi olmak istiyoruz. İnşallah tüm bu çalışmaların sonucunda iyi bir bölgede ağırlama muradına ereriz” şeklinde konuştu.
 
Kadın Doğum Doktoru Prof. Dr. Ali Acar ise “Konya Meram Tıp Fakültesi Kadın Doğum bölümündeyim. Beyşehirliyim. 1994 ve 1996 yıllarında Beyşehir Devlet Hastanesinde çalıştım. Bilimsel bir toplantı için kadın doğum alanında uzman arkadaşlarla buradayız. Toplantıda kadın doğum hocaları, uzman arkadaşlar ve bunlar içerisinde tüp bebekçi arkadaşlar, cerrahi arkadaşlar ve kadın doğum asistanları yer alıyor. Konya merkezde ya da Ankara, İstanbul gibi illerde belli aralıklarla bu bilimsel toplantıları yapıyoruz. Ben bu toplantıyı memleketim olduğu için Beyşehir’de olmasını istedim. Arkadaşlarımızın bu doğa harikası şehri görsün istedim. Yeni dönemin ilk toplantısını Beyşehir’de yaptık. Arkadaşlarda Beyşehir’in ortamını ve fiziki yapısını oldukça beğendiler. İnşallah bundan sonra devamı gelir diye düşünüyorum.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi