BAŞKANIMIZ BAYINDIR, KONYA BASINI İLE BİR ARAYA GELDİ

1805 Görüntülenme 13 Aralık 2021 Paylaş

Konya basınını misafir eden Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, belediyenin 3 yıl içinde yapmış olduğu hizmetler hakkında performans değerlendirmesi yaptı.

Beyşehir’de ki çalışmalar hakkında Konya Basınına bilgi veren Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, “Dünyanın başının belası COVID-19’u hep birlikte yaşadık inşallah bundan kurtuluruz daha çok bir araya geliriz. Arkadaşlarımıza dedim ki 3 yıl geçti. Bu şehir mutlaka Konya basını tarafından izleniyor, yazıyorsunuz bizim dertlerimizle dertleniyorsunuz ilgileniyorsunuz. Sizlere teşekkür ediyorum. Beyşehirlinin diliyle temsil ettiğim halkımın diliyle Konya’nın denizi, Antalya’nın terası ve Yüce Allah’ın hiçbir güzelliği eksik etmeksizin tablo gibi yarattığı bu kentin hak ettiği yere taşınması için neler hedeflediğimizi nelerin yapıldığını anlatacağım. İki günlük yalan dünyada gönülleri ve kalpleri kırmamak gerek ve bunun yanında altından kalkamayacağımız sözleri söylemememiz gerekiyor. Siyasette bazı şeyler söylenir onu orada bırakmak gerekiyor. O günün koşullarıyla Beyşehir birliği adını verdiğim birlikte hiçbir siyasi partinin ilçe başkanıyla ve kadrolarıyla ayrım yapmaksızın hizmet verdim. Beyşehir’de 3 dönem belediye başkanlığı yaptım. Belediye Başkanlığım dönemlerimde devletimin büyükleriyle ve hükümetlerle kavga etmem. Ben seçim atmosferindeki arkadaşlarımla kavga etmem. Her partiye aynı mesafede bakarım. Ben Bağımsız Belediye Başkanıyım. Ben şehrime kavga etmeye, kalp ve gönül kırmaya gelmedim. 7’si ile ve 70’i ile bir olmaya geldim.
Yılbaşından sonra dünyada artan bu pandemi belası çok canlarımızı aldı. Bizden onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Biz inancımızın, geleneğimizin millet karakterimizin gereği birlikten yanayız. Birlik içinde olmak zorundayız. Bayrağımız ezanlarımız bizim vazgeçilmezimiz. Eğer yaşayacaksak bu ülkede bölünmeyeceğiz. Bir ve bütün olacağız diyenlerdenim. Devletimin büyükleriyle diyaloğum hep oldu olmaya da devam edecektir. Türkiye Cumhuriyetine hizmet edenlere hürmet ederim. Onlara saygı içinde olur ve davranırım. Ben şehrimi yönetmeye, eksikliklerini gidermeye, ciddi projeleri hayata geçirmeye, istihdam diyen vatandaşımın ekmek kapısını çoğaltmaya talip olmuştum. Türkiye’de istihdam kapısı zor hale gelirken Beyşehir pandemi de çok önemli mesafeler aldı. Biz orta Asya’dan gelen ataların genleriyle burada devlet olmanın onurunu gururunu bilenlerdeniz. Devletimizle iyi geçiniyoruz derken devlet varsa biz varız diyenlerdeniz. Bizim Huğlu ve Üzümlü'müz var. Hani ASELSAN’ın ortaklarının çoğunu teşkil eden her ikisinden de ortaklar var. 244 milyon Dolar silah ihracatı yapan Beyşehir, şuan İtalya’dan sonra 2. sıradadır. Konya’da savunma sanayideki payını yükselten %80-90'nı teşkil eden benim Huğlu ve Üzümlüm'dür. Konya adına Beyşehir adına ne kadar gururlansak azdır.” dedi.
BEYŞEHİR HAYVANCILIKTA ÖNDE
Başkanımız Bayındır Beyşehir’in hayvancılıkta da önde olan ilçelerinden birisi olduğunu belirterek,
“Biliyorsunuz Beyşehir hayvancılıkta çok öndedir. Doğanbey’imizi ihmal edemeyiz. Et, süt, hayvancılık bölümü açısından İstanbul Pazarının hâkimidir. Kurucuova, Yeşildağ, Dumanlı, Adaköy, Gölyaka Mahalleleri hem seracılık konusun da hem de hayvancılık konusunda bölgemizin bütün beldelerini yavaş yavaş istikametlerini belirleyeceğiz. Tüm bu mahallelerimizi bölge ekonomisine, ülke ekonomisine katkı yapmaları açısından gayret ediyoruz. Planlarımız bu doğrultuda. Hayvancılık organize bölgeleri planlarını bu civara yaptık ve dağıtıyoruz. Karaali, Sadıkhacı Mahalleleri bizim 4’er bin, 5’er bin nüfusu 3’er bin nüfusu olan yerlerimiz. Velhasıl 67 mahallemiz vardır. Bu mahallelerin 12’si dış mahalledir. Bir bütünlük için de ayrım yapmadan kim oy verdi vermedi demeden dün de öyleydim ve eski 3 dönemimde de öyleydim. Bugün de böyleyim. Hizmet veriyoruz. 1989’dan itibaren 3 dönem neysem hele hele 69 yaşına gelmiş 68 yaşını bitirmek üzereyken aday olmuş seçilmiş Bağımsız bir Belediye Başkanıyım. Tamburdan geçmiş diye bir laf vardır. Egosunu yenen, ben demeyelim biz diyelim tevazu kaybetmeyen tamburdan geçmiş olur.”
BEYŞEHİR GÖLÜNÜN SORUNU HERKESİN SORUNUDUR
Kurumakta olan Beyşehir Gölünün bu sorunun bütün herkesin sorunu olduğuna dikkat çeken Başkanımız Adil Bayındır, “Beyşehir gölü Konyalı'nın Beyşehirli'nin ve Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan herkesin sorunudur. Şimdi bir grup aşağıdan bağırıyor suyu salın saldık akmıyor, gölü yırtalım sonra nereye gidelim Yılanlıya kadar mı gidelim. Göl çekiliyor hep beraber ne olur ben basın mensuplarımızdan şunu istiyorum. Bu gölü Konya savunmalı o tarımla su bekleyen benim değerli ziraatçım, çiftçim savunmalı. Bu kıyılar şu adacıklar çıkmaya başladı mı eyvah deriz biz şurada 300 metre mesafe kıyı da balçık batak oluşmaya başladı mı derken, kurak çatlayan topraklar Beyşehir Gölünün hak ettiği yer değildir. Demek istediğim değerli dostlarım, Konya’da su bekleyen tarımla uğraşan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Bu Beyşehir Gölünün Pınargözü Mağarasından çıkan o devasa düdenle gelen suyu Yenişarbademli’de hangi akla hizmet ederek gölet yaptık. Önüne niye bent çektik. Bu göle geliyor o su ve bu tepelerimiz, dağlarımız Anamas’a dağ dediğimiz için biz bu Konya boğazındakinede tepe diyoruz. Onların güzergâhın da Beyşehir Gölüne gelen su ağızlarına niye bugün için söylemiyorum. Hükumetler döneminde de yanlış yapılıyordu bu konu da Sayın rahmetli Demirel’e de söyledik yapmayın bunları dedik yapmayın. Beyşehir Gölünün ana kaynaklarını öldürmeyin bu düzeneği yok etmeyelim ama Beyşehir Gölünü dolu dolu görmek istiyorsak 1122.90 kotunda 1990’lar da bırakmamız lazım çünkü sulanan alan çoğaldı. Vahşi sulama yöntemleri çoğaldı bizim kıyılarımız da suyumuzun 200-300 metre düşmesinin altında yatan sebep bizim gölümüz şu an 1121.50’lerde. Kültür Tabiat Varlıkları diyor ki Beyşehir Gölünün kıyı dokusunu koruması için Mart ayında 1122.40 olmalıdır. Anlamı ise 1122.40’ı koruyacak, buharlaşma oranını da hesap edin de Ağustos ayının sonun da Eylül ve Ekim ayının ortasında Beyşehir kıyıların da en az 30 santim su olsun diyor. Ama olmuyor. Beyşehir kıyıların da 1123,40 olursa 60-70 santim su olur bunu söylüyoruz. Demek istediğimiz hep beraber Beyşehir Gölünün kaynaklarını geliştirmek zenginleştirmek zorundayız” diye konuştu.
GEMBOS YOLU BEYŞEHİR’İ İÇ TURİZMDE İYİ BİR YERE GETİRECEK
Gembos yolunun tamamlanmasıyla Beyşehir’in iç turizmde iyi bir yere geleceğini ifade eden Başkanımız Bayındır, “Bu yol kar oranı düşük olan bir güzergâhtır. Bu tünel açıldığı zaman Antalya merkez Serik ve Manavgat olmak üzere o bölgenin insanın Beyşehir Konya ve Antalya’ya geçeceği güzergahtır ve şu an bu tünellerin içindeki bütün alt ve üst yapı sinyalizasyonları dahil yapılmaktadır. Bitmek üzeredir. İnşallah Beyşehir’e her gün 15 bin civarın da bir araç geçiş sağlayacak araç sayısını söylüyorum 4 ile çarparsanız 60 bin kişinin Beyşehir’de geçeceğini düşünerek söylüyorum onları birer gün tutabilirsek diyorum. Her biri birer gün kalırsa iç turizmi bir yere getiririz. Allah o projeye hayat veren emeği geçen Beyşehir ile ilgili siyaset yapan teşkilatlardan milletvekillerine ve milletvekillerinden Ankara’ya kadar bu projenin için de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın başından sonuna emeği var diyorum. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Beyşehir’e gelsin, 150 bin kişiyle karşılayacağım. Çünkü o yolun tamamın da kendisinin emeği var. Ben de bu şehrin Bağımsız Belediye Başkanı olarak devletine bağlı bir adam olarak bana iyilik edenlere nankör olmam diyenlerden olarak karşılamaya söz veriyorum.”
Başkanımız Bayındır yaptıkları yatırımlar hakkında Beyşehir halkını bilgilendirdiklerini dile getirerek, yaptıkları hizmetleri şu şekilde sıraladı: “Ben bağımsız belediye başkanıyım. Herhangi bir hesap içinde söylemiyorum. Ben şehrime feda etmişim kendimi Beyşehir için neler yapılması gerekiyorsa yaptığımı söylüyorum. O yüzden herhangi bir 72 yaşına gelmiş bir adamın bu saatten sonra şehrinden öte yol yoktur der. Ben öyle diyorum. Önce Beyşehir diyorum. Aldığımız paranın 23 milyonunu Eşrefoğlu’nun tarihi dokusuna dönüştürmek için ayırdık. Büyükşehir Belediye, Başkanımız Uğur İbrahim Altay’da oraya güzel bir proje yapıldı. İnşallah Eşrefoğlu Beyliğinin o geçmişteki Selçuklu mimarisine burayı kavuşturmaktır muradımız. Ben devraldığımda 37 milyon 400 bin borçla devraldım. Onu da söylüyorum. Çok detaya girmiyorum. Bunu her sene yapıyorum. Şimdi kendime de yapıyorum her sene bu bilançoyu Beyşehir halkına billboardlara asarak hesap veriyorum.
Bu pandemi nedeniyle birebir vatandaşımızla görüşerek anlatacağımızı bu şekilde söylüyoruz. Her Nisan bu hesabı veriyoruz. Şuan itibariyle devlete olan borçlarımız İller Bankası kredi borcu 1 milyon 800, resmi kurumlara borcu 8 milyon yani vergi,18 milyon borcumuz var. Şuan Beyşehir Belediyesinin kasasında 18-20 milyonda para var. Artı paramız var. Bunu ne yapıyoruz. Kaçırtmıyoruz. Kaçak vermiyoruz. Bir şebeke döşersiniz eğer boru hatlarınızda 130-140 kaçağınız varsa o akacağı önlerseniz. Su kaçakları önledik. Borçlu olan belediyemizde yaptığımız tasarruflarla borçları ödedik. Murat Kurum Bakanıma, Mustafa Akış kardeşime, Uğur İbrahim Altay’a bu paranın bizim belediyemizde intikalinde bana verilmedi Beyşehirli’ye verildi. Çünkü Beyşehir’de Sayın Cumhurbaşkanıma 35 bin oy veren bir Beyşehir halkı var. Beyşehir’de AK Partiye 28-29 bin oy veren bir Beyşehir halkı var. Ben sadece mahalli seçimde 29 bini aldım. Ne yapılırsa bu şehre yakışır dedik. Peki, biz geldiğimiz günden beri dün bu doğalgaz gelmez Beyşehir’e denmiş devlet hafızayı açmazsanız. Beyşehir'e gelmez ya Akşehir’den ya Ilgın’dan alınır denir. Ama biz öyle demedik o gazı ben mi getirdim hayır gazın gelmesini söyleyen adamım. Gelmesi gerektiğini iddia eden adamım. Devletimiz bize bu manada kulak verdi. Sayın vekillerimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza yine teşekkür ediyorum zira Bayavşar ve Gökçimen aksında acele kamulaştırma kararı alarak bizim pik ve RMS istasyonları kuracağımız yerde biz belediye olarak fedakârlık yaptık istimlak için birlikte hareket ederek. Şu an Beyşehir’in TOKİ’yi de sayarsak yani Avşar Mahallesi olarak sayarsak 9 tane mahallemizin hemen hemen almayanlar oluyor ama önünde doğalgaz hattını götürdük. Beyşehir’in önümüzdeki yıl kalakala Müftü Mahallesi, Bahçelievler ve Eşrefoğlu Mahallemiz kalıyor. 2023’ün Ağustos sonuna kadar Müftü Mahallesi ve Bahçelievler biter. Eşrefoğlu tarihi dokusu nedeniyle Kültür Varlıklarından izin alınarak yapılacağı için biraz 2024’e sarkabilir zira oradaki bizim Büyükşehirle yapacağımız düzenlemede ona paralel gideceği için inşallah 2023’ün sonu 2024’ün ortası Beyşehir’de doğalgazı bağlanmayan hane kalmayacak. Devletimizin bütün kadrolarından memnunuz. İyi bir diyalog içinde bir olgunluk içinde birlikte çalışıyoruz. Bu şehirde ne yaptı diye soranlarda olmuyor mu oluyor. Bazılarının gençliğine veriyorum. Bazılarının siyaseten cahilliğine veriyorum. Ne yaptı diyenlere şimdi bir asfalt plentini koyalım. 240 ton saat kapasiteli şu an Büyükşehir’imizde ne varsa o ayarda bir asfalttan bahsediyoruz. Bu 7 milyon 600 ya da 700 civarında artı KDV şuan değeri ise 1 milyon 200 bin EURO bu şimdi alamaya kalksak bugün ki döviz kuru ile bakarsanız. 16-17 milyon. Biz alalı ne kadar oldu 8 ayda kâra bak 2 misli demeye çalıştığım Beyşehir'e bizden sonraya da hitap eden öyle bir tesis. Bu mal milletin malı ve millet kendi kendine bilsin ki parası nereye gidiyor. Devlet bilsin ki verdiğim para nereye gidiyor. Hesap veriyorum aslında, yazmış oraya ne gerek vardı görgüsüzlük değil mi? Bu benim değil ki milletin, ben onun emanetini korumaya, onun emanetini çoğaltmaya, onların verdiği yetkiyi doğru kullanmak için onların önüne seriyorum. Sayın Bakanımız geldi o gün dedik ki Sayın Bakanım bize ödediğiniz. Borç karşılığı ödediğiniz paramızın konduğu yer dedik. Sağ olsun ekstradan bize Sayın Bakan büyük bir vidanjör veriyor. Ayın 10’nun da gelecek o da kamyonlarımızla beraber gelecek o da finişer arkasından, dozer, silindir. Demek istediğim böyle takımı kuralım. Mutfağı kuralım aşı kim yaparsa yapsın. En az senelik 10 milyon Dolar ihracat yapılacak bir taştan bahsediyorum. Önceden silindiri yiyince 3 santime düşüyordu asfalt simdi 13 cm 4 cm aşınma 17 cm asfalt yapıyoruz. Bütün alt yapılar bittikten sonra 2022-2023 ve 2024 bu sezonda Allah izin verirse Beyşehir’de asfalt ’da bir tarih yazmak istiyorum. Parke fabrikasını 3 milyon 150 bine aldık şu an 7 - 8 milyon civarında değeri şu an Beyşehir Belediyesi parke satın almaz artanını satan haline geldi. Karaburun Büyükşehir Belediye Başkanımıza verilmiş bir yerdi bizim Atabey tesislerimizle beraber bir yaz geçti vatandaş arıyor beni plaja neden dokunmuyorsunuz diye niye bakmıyorsunuz diye rica ettik başkanımıza ya bize bırakın ya yapın diye tamam dedi size bırakıyorum dedi. Buranın 700 metresi kumdu 2 bin 300 metresi saz, ağaç yani gezilir bir yer değildi. DSİ, Çevre Bakanlığı ve Belediye olarak sahili tertemiz hale getirdik. Dedik ki insanların yaşamına sunalım. Biz burada portatif yapılar kullandık hepsi ahşap. Biz her zaman diyoruz 18 km bizim plajla beraber Beyşehir’e kadar sahili böyle yaparsak biz borcumuzu öderiz. Cumartesi Pazar 2 bin 500 ve 3 bin araba geldi buraya 4 le çarparsanız 10 bin ile 12 bin arası kişi gelmiş olur. Biz burada kazançtan öte Beyşehir çok ciddi bir projeyi Beyşehir’in turizmdeki penceresini açtık şimdi buna ulaştık sırada ne var Yeşildağ İskele var ne yapacağız mesire alanıyla karavan kampıyla çadır kampıyla iskelesiyle Hacıakif Adasına uzanan gezi turları diğer adalara uzanan gezi turları yaparsak 2. penceremiz orası. Eşrefoğlu Bedesten restorasyonu tamamlandı. gölümüzdeki hayalet ağların temizliği yapıldı İsmail Ağa bedesteni restorasyonu yapıldı. Kubadabad yenileme çalışmaları Huğlu ve Üzümlü arıtma tesisimiz yapıldı. Devletimize Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Pazar yerini katlı otoparkla çözeceğiz. Aşağısı zemin katı pazar yeri olarak, bodrumu otopark olarak, üstünde otopark katları olarak Salı günleri haricin de kendi pazar yerini kendisi de otopark olmak üzere 1600-1700 aracı oraya toplamaktır maksadımız. Daha sistemli betonarme bir yapı, burada brüt betonlu düzgün şehre uygun bir yapı anlayışı ile yapmaya çalışacağız. Önümüzdeki sene otoparkları biraz yeraltı hadisesini çoğaltacağız. Zira Beyşehir’i yol kenarlarına araba bırakma âdetini yavaş yavaş azaltmaktır maksadım. Otoparkı pazar yerinde yapabilirsek inşallah yapacağız. Ödeneğimiz hazır. Yani Beyşehir’i yayaların geçebildiği, kaldırımların doğru kullanıldığı bir şekle sokmak istiyorum. Muradımız o bizim bu sistemi önümüzdeki yıl devreye sokarak ağır ağır bir yılda mı bitiririz. Beyşehir'in bütününü bir yılda otopark sistemine götüremeyiz ama çarşısını bir yılda ana bulvarlar, ana arterler bizim çarşıya toplanan yollarla beraber bitiririz. Beyşehir caddeleri ile kaldırımlarıyla demin mermerden bahsettim şu an o mermer bilmesi bakımından arkadaşlarımın. Sayın Cumhurbaşkanımın külliyesindeki sütunların merdiven basamaklarının ve hatta TOKİ’nin prestij yapısı olarak yaptığı Yargıtay’da dahil ve Çamlıca Camisi’de dahil kullanılan o sütunlardaki taşı bahsediyorum. Onu inşallah meydanlarda göreceksiniz. Orman İşletmesinden gelen yolla köprüden gelen yolu asfalt olmak üzere ama söylediğim Şadırvan Meydanı dediğimi Beyşehir’deki basınımız biliyor. Bu çarşının merkezindeki Sarraflar Çarşısı ağırlıklı diyelim. Velhasıl o bölgeyi İnşallah bir örnek olarak ortaya koyacağız. OSB’de mevcut olan fabrikaların yanı sıra, fabrika yerimiz var. Beyşehir’in dışındaki hemşehirlilerimiz burada yatırım yapacak. Şimdi onların yerini hazırlıyoruz. Huğlu ve Üzümlü ’de çalışanlarla birlikte 30 bin insanın iş bulduğu bir sanayi kenti kimliğine kavuşacaktır. Beyteks’i saymıyorum, bizim şehre yakın olan sanayileri saymıyorum. Beyşehir’in balığından elde ettiği geliri söylemiyorum. Hayvancılıkta kaç tane insanımız ekmek yiyor onu söylemiyorum. Velhasıl Beyşehir'de gayemiz bu pandemi nedeniyle ekonomik sıkıntıya düşmeyen tek şehirlerden biridir şahidim Beyşehir basını ve Beyşehir personelim benim birim amirlerim. Çünkü Doğanhisar’dan Seydişehir'den Hüyük’ten Derebucak'tan şimdi bizim Huğlu ve Üzümlü’ye işe gelenler var servisle sabahın dedim ya demin 4 buçuk 5'de çıkarım 6'ya 7'ye doğru o servisleri seyrederim. Sanki o fabrikalar benim, o otobüsler benim. Onlar benim insanım, bizim insanımız. Öğretmenevinin oraya çıkarım Huğlu Üzümlü’ye gönderirim. El sallarlar hepsi bana bende onlara el sallarım. Bazen önlü, arkalı Üzümlü’ye gidiyorsam, onlarla giderim. Bunlar benim toprağa duyduğum aşkın sevginin nişanesi olsun diye söylüyorum. Neşat Ertaş’ın deyimiyle “aşkınan koşan yorulmaz”. Bizleri kırmayıp programımıza katıldığınız için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Daha sonra Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayırdır Konya basınına Beyşehir Belediyesi Karaburun Sahilini gezdirerek, yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Ondan sonra da Eşrefoğlu Camisi, yat turu ve Beyşehir gölü gezisinden sonra Yusuf Erdoğan antika müzesi gezilmesinin ardından program sona erdi.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi