BEYŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN GÖLE KAR TAKVİYESİ

1496 Görüntülenme 22 Aralık 2021 Paylaş

Beyşehir Belediyesi ilçe merkezindeki toplanan karları, kamyonlara yükleyerek kuraklık nedeniyle kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Beyşehir Gölü'ne takviye yaptı.

Beyşehir'de geçen hafta sonu etkili olan yağışla birlikte ilçe merkezinde kar kalınlığı 40, yüksek kesimlerde ise 70 santime ulaştı. Beyşehir Belediyesi, ilçe merkezinde temizlik çalışması yaptı. İş makineleriyle toplanan karlar, kamyonlara yüklenerek, iklim değişikliği ve bilinçsiz tarımsal sulama nedeniyle kıyıdan yaklaşık 150 metre çekilen Beyşehir Gölü'ne götürülüp, döküldü.
Beyşehir’de pandemi dönemi ile birlikte 2020 ve 2021 yıllarında kurak bir dönem yaşandığını vurgulayan Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, Toroslar, Anamas Dağları ile Dedegöl zirvesindeki kar yüksekliğinin istedikleri seviyeye geldiğini belirterek, kar yağışı dolayısıyla mutlu olduklarını söyledi.
 
Başkanımız Bayındır, “Şükürler olsun bugün o anlamda söylemiştim mutluluğumuzu, şu an Beyşehir merkezde 40-50 santim, tepelerdeki yukarıdaki mahallerimizde 70’lere varan, dağlarda 3-4 metreleri bulan… Ümit ediyoruz ki, bu sürekli olacak. Bir kar dönemine girdik. Her sene bunu belli eder zaten, geçen yıl Ocak 20’sinde plan yapmıştık, hatırlarsınız Beyşehir bu sene 4-5 metreyi bulacağını Anamas Dağlarında görüyoruz ve şu anda dağlarımız bembeyaz, karlarla mutluyuz.
 
Beyşehir Belediyesi olarak, kar yağışının ardından sorumluluk alanı olan 67 merkez ve dış mahallede kar mücadelesi yürütüyoruz. Kar yağışının başladığı günden bu güne kadar ana arterler, meydanlar ve ara sokaklar da dahil olmak üzere iyi bir çalışma sergiledik. Görev alanı Karayollarına düşeni Karayolları, Büyükşehire düşeni Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibi, bize düşenleri de bütünüyle Beyşehir Belediyesi ve ekibi olarak temizliğimizi yaptık.
Çarşıda caddelerde topladığımız tınazlar halinde, tepecikler haline getirdiğimiz bu karları ise Beyşehir Gölünün kıyısına koyuyoruz.
 
Sebebi; göl suyumuzu yükseltsin diye, o bir jestti Beyşehir Gölüne. O nedenle bu bizim daha önceki üç dönemimde de yaptığım buydu, karları mutlaka Beyşehir Gölüne yüksek yağdığı hallerde yani yüksekliği 50-60 santim olduğu hallerde bunu yapmak zorundayız.
Zira greyderle toparlanacak veya küçük beko-loder ya da makinelerle alınacak kalınlıktan fazlaydı, o yüzden toparlayarak meydanlarda ve belli boş alanlarda oradan da yükleyerek naklettik buraya damperli araçlarımızla. Beyşehir Gölü inşallah bu sene 1123,90’ları görür diye ümit ediyorum. Arzum o, zira yağışlı bir devreye giriyoruz, önümüzdeki hafta da hatta bu gece yağış ihtimali var takip ediyoruz mutluyuz.
 
İnşallah bu karlar göle doping olacak yani bir manada göle jest yapıyoruz, yani Beyşehir Gölü kıyıdan 300 metre çekilmişti, işin acı yanı oydu, şu an görüyorsunuz 50 metreye düştü gölümüzün kıyısındaki çekilme. İkinci bir karda bunu toparlayıp doğal kıyısına, hani bizim kıyı kenar çizgisi dediğimiz, olmazsa olmaz dediğimiz 1122,40 diyoruz ya o kotu yakalamış oluruz o zaman. Kıyıya geldiği zaman ise artımız 1123,90 bunu ümit ediyorum”

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi