KUVA-YI MİLLİYE KARARGÂHI’NIN RESTORE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

2291 Görüntülenme 3 Ocak 2022 Paylaş

Beyşehir’de, Kuva-yı Milliye döneminde karargâh olarak kullanıldığı belirtilen ve yıkılmaya yüz tutan tarihi tescilli yapının restore çalışmaları başladı.

Hamidiye Mahallesinde 1907 yılında inşa edilen ve 1919 yılında Anadolu'nun muhtelif yerlerinde kurulan bir örneğinin de Beyşehir'de olduğu Kuva-yı Milliye karargâh yapısının yenileme çalışmalarının ilk adımı olan bina sağlamlaştırması başlatıldı.
 
BAŞKANIMIZ BAYINDIR BAŞLATILAN ÇALIŞMALARDAN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR ETTİ
 
Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, başlatılan restorasyon çalışmaları dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Başkanımız, “1907 yılında inşa edilen ve 1919 yılında Anadolu'nun muhtelif yerlerinde kurulan ve Beyşehir'de de Kuva-yı Milliye Beyşehir kurucularından Süleyman Sırrı Koydemir tarafından karargah olarak kullanılan, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından da tescil edilerek koruma altına alınan Kuva-yı Milliye karargahında restorasyon çalışmalarının Konya Valiliği tarafından başlatıldığını belirtti.
 
Başkanımız Bayındır, tarihi konağın mülkiyetinin Konya Valiliği'ne devredilerek restorasyon çalışmalarının başlatılması ve şehre kazandırılması konusunda destek veren tüm varis aile bireylerine teşekkür ederek, "Başta bütün varislerin vekaletini alarak konunun takipçisi olan Süleyman Sırrı Koydemir kardeşime ve varis tüm aile bireylerine, Konya Valimiz Sayın Vahdettin Özkan'a, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay'a, Beyşehir Kaymakamımız Sayın Yusuf Özdemir'e, şehrim adına teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi