BEYŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİ’NDE ETKİNLİKLER DEVAM EDİYOR

1180 Görüntülenme 21 Ocak 2022 Paylaş

Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kültür Sanat Evi'nde oluşturulan sanat atölyelerinde etkinliklerine devam ediyor.

Atatürk Caddesi üzerindeki Kültür ve Sanat Evi’nde, farklı odalarda yürütülen çalışmalar sürdürülüyor. Bu kapsamda sanat evinde saz kursu, evsel atıklardan oluşturulan tasarım atölyesi, resim atölyesi, üç boyutlu çizim ve süs kabağı sanatı atölyeleri gibi alanlarda sanat aktiviteleri devam ediyor.
 
“SANATSAL AKTİVİTELERE ÖNEM VEREN BİR BAŞKANIMIZ VAR”
 
Kültür ve Sanat Evi’nde eğitmenlik yapan öğretmenler, kültürel ve sanatsal aktivitelere önem veren bir Belediye Başkanına sahip olduklarına dikkat çekerek, böyle bir uygulamadan memnun olduklarını ifade ettiler.
 
Kültür ve Sanat Evi Resim atölyesinde öğretmenlik yapan Hafize Karadem, “Çevremdekilerden velilerden çocuklarının ders alması üzerine bir talep geldi.  Beyşehir Belediyesi Kültür Sanat Evi'nde böyle odalar veriyordu. Bu odalardan birisini kullanmaya başladım. Atölye haline getirdim. İsmi de Bal Sanat Evi çocukları seviyorum onları böyle çok tatlı bulduğum için bir Bal Sanat Evi çocuklarla biraz anlaşarak yaptık bu ismi öyle koyduk. Çocuklar buraya çok severek geliyorlar. Haftada bir defa alıyorum. Çocuklar okuldan geldikten sonra burada hem eğleniyorlar, hem öğreniyorlar hem de uygulama fırsatı buluyorlar. Hepsinden önce bunları yaratıcılığını kullanarak kâğıda döküyor çok iyi oluyor. Belediyemize böyle bir ortam oluşturdukları için teşekkür ederim.”
 
Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır’a bu imkânlardan dolayı teşekkür eden Bağlama kursu eğitmeni Musa Bulut, “Beyşehir Kültür ve Sanat Evi'nde haftada 2 gün yaş gruplarımıza bağlama dersi veriyoruz. 7-12 yaş grubumuz var. 12-18 yaş grubumuz ve 18 yaş üstü grubumuz var. Haftada iki gün ücretsiz bir şekilde kurslarımızı yapıyoruz. Özellikle de şehit aileleri ile yapıyoruz. Sağ olsun Başkanımız ders görsünler diye bağlama ihtiyaçlarını giderdi. Bizler de elimizden geldiğince öğrencilerimizle haftada 2 saat olmak üzere kursumuzu yapıyoruz” dedi.
 
Evsel atıkları sanata dönüştüren Emine Kaplan Us ise, “Bu çalışmalarımız için Sayın Belediye Başkanımız Adil Bayındır bizlere Kültür Sanat Evinde çalışma ortamı sağladı. Şu anda engelli öğrencilerle bir çalışıyoruz. Çok mutlular, öğrencilerimiz diyorlar ki; bu çalışmalar bize terapi gibi oluyor. Yani çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Bize tanınan imkanlar için çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum çalışmalarımız devam ediyor” açıklamalarında bulundu.
 
Bilgisayarlı üç boyutlu çizimcisi ve süs kabağı sanatçısı Selim Serdar Çelik de, “Belediyenin vermiş olduğu imkânlar sayesinde üç boyutlu modeller üretiyoruz. Onların çizimleri ve baskıları ile uğraşıyoruz. Ekstra kabak su kabağı vesaire onların imalatı işleri ile meşgul oluyoruz. Şu an genel olarak üç boyutlu modeller üzerinde yoğunlaştık. Belediyemizin verdiği imkânlar sayesinde Türkiye'de büyük bir tanınırlık duruma geldik. Üç boyutlu model olarak da yaptığımız modeller genelde film karakterleri ve yabancı film karakterleri üzerine yoğunlaşmış durumdayız.” Dedi.
 
Beyşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşlerde görevli Mustafa Büyükkafalı, “Beyşehir Fotoğraf Kulübü olarak bizim de burada bir yerimiz var ve burada sergiler, açılışlar diğer faaliyetleri bu alanda yürütüyoruz. Bu anlamda el sanatlarının da olması buraya bir canlılık getirdi. Böyle bir yerin Beyşehir'de olması güzel bir şans aynı zamanda binanın da tarihi olması güzel bir şans İnşallah önümüzdeki günlerde daha da hareketlenecek.” şeklinde konuştu.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi