YAYLADA DOĞUM SANCISI BAŞLAYAN KADININ İMDADINA BEYŞEHİR BELEDİYESİ YETİŞTİ

907 Görüntülenme 24 Ocak 2022 Paylaş

Beyşehir ilçesinde yaylada hayvancılık yapan kadının doğum sancısı başlaması üzerine Beyşehir Belediyesi ekipleri harekete geçti.

 
İlçede yoğun kar yağışı sebebiyle kapanan yayla yollarında yoğun mesai harcayan Beyşehir Belediyesi ekipleri yaylada hayvancılık yapan Havva Cantük’ün doğum sancısının başladığı üzerine aldığı ihbarla harekete geçerek ambulansın olay yerine ulaşmasına yardımcı oldu. Kükürt Yaylasında mahsur kalan aileye ulaşmak için 11 kilometre yol açma çalışması yapan ekipler hamile kadına ulaşarak ilk müdahaleyi olay yerinde gerçekleştirdi.
 
Belediye ekiplerinin 11 kilometrelik yolu açmasının ardından anne ve bebeği ambulansa alınarak Beyşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Anne ve bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
 
Yengesi Havva Cantürk'ün sağ salim hastaneye ulaştırılmasından memnun olan Mehmet Arat, "Doğanbey biraz yüksek olduğu için kar yağışından fazla etkilendi. Dayım yaylada hayvancılık yapıyor. Yollarımız da kapalı. Yengemin doğum sancısı başlayınca muhtarımıza ve belediyeye haber verdik. Bir taraftan da ambulansı aradık. Sağ olsun belediye ekipleri yolu açınca ambulans ulaştı ve sağlık görevlileri hemen müdahale etti. Anne ve bebeğin durumunun iyi olduğunu söylediler. Daha sonra ambulansla hastaneye kaldırdık. Yardımcı oldukları için Belediye Başkanımız Adil Bayındır, sağlık personelleri ve muhtarımızdan Allah razı olsun" dedi.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi