BEYŞEHİR BELEDİYESİ’İNDEN MOTOR YAĞI TOPLAMA MERKEZİ

1256 Görüntülenme 4 Mart 2022 Paylaş

Beyşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Makine İkmal Tesisine ait ilgili yönetmelik çerçevesinde 5 yıl süre ile geçerli “Motor Yağı Değişim Noktası İzin Belgesi” alarak atık yağ toplama merkezi kurdu.

21 Aralık 2019'da yayımlanan Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği ile motor yağı değişim noktalarının kayıt altına alınarak yetkilendirilmesine ilişkin yasal altyapı oluşturuldu. Motor yağı değişimi yapılan akaryakıt istasyonlarının, tamirhanelerin, servislerin, kamu kurum ve kuruluşlarının, belediyelerin, madencilik faaliyeti gösteren işletmelerin ve diğer motor yağı değişimi yapılan işletmelerin kayıt altına alınması ve belgelendirilmesi için Entegre Çevre Bilgi Sistemi ile entegre olarak Motor Yağı Değişim Noktası (MOYDEN) uygulaması devreye alındı.
 
Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, ”Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının faaliyetlerinden biri olan Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği kapsamında belediyemize ait araç ve gereçlerin bakımları esnasında ortaya çıkan atık motor yağlarını geri dönüşüme kazandırıyoruz.
 
Belediyemizin Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı kademede oluşturulan atık motor yağı toplama merkezinde belediyemizin araçlarından çıkan yağları burada biriktiriyoruz. Ayrıca çevre ve insan sağlığına zararlı etkilerinin en aza indirilmesi, atıkların katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülerek, geri dönüşüme katkı sağlanması amaçlanmaktadır.”

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi