ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ BEYŞEHİR GÖLÜ’NE DİKKAT ÇEKTİ

1112 Görüntülenme 22 Mart 2022 Paylaş

Beyşehir’de Dünya su günü münasebeti ile ilçedeki Anaokulu öğrencileri Beyşehir Gölü’ne dikkat çekmek için pankart ve sergi açtı.

Beyşehir Tarihi Taş Köprü’nde Eko okul projesi kapsamında ilçedeki 30 okul, Dünya Su Günü ve Su Tasarrufu hakkında farkındalık oluşturmak için toplandı. Etkinlik çerçevesin de her okul kendi yapmış oldukları afişleri sergilerken, Anaokulu öğrencileri de elindeki pankartlarla Beyşehir Gölü’ne dikkat çekerek “Beyşehir Gölü kurumasın” sloganları attı.
Programa katılan Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, yediden yetmişe Beyşehir Gölüne sahip çıktıklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu.
Başkan Bayındır, “Başta Milli Eğitim Müdürümüz, Kaymakamımız, Şube Müdürlerimiz ve sınıf öğretmenlerimize kadar eğitim camiamıza hepsine teşekkür ediyorum. Onları, dinlerken ne güzel bir ses bu dedim. Bu doğaya, göle ve suyun kullanımına sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Bizler yavrularımızın bu haklı sesine kayıtsız kalamazdık, tüm gücümüzle bu Beyşehir Gölü’nün mücadelesini verdik. Su; toprak, hava, besin demek. Suyun kıymetini bilelim. Ecdadımız Orta Asya’dan beri hep suyun olduğu yerlerde tarım ve hayvancılık için suyun kullanılabileceği yerlere yerleşmişler. Huzurunuzda rahmet ve şükranla onları anıyorum. Çocuklarımızın söylediği gibi, biz suyu kullanırken musluğu çok açmadan işimizi görebiliriz. Sudan tasarruf edebiliriz. Beş litrelik işi, bir litre kullanarak halledebiliriz. Evlatlarımıza bu bilinci bugünden verirsek, büyüdüklerinde suyun kıymetinin ve öneminin farkında olurlar.” Dedi

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi