BEYŞEHİR BELEDİYESİ’NİN LARVA İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

994 Görüntülenme 28 Mart 2022 Paylaş

Beyşehir Belediyesi karasinek ve sivrisineklerin üreme noktalarında larva ile mücadele çalışmalarını başlattı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte sivrisinek ve karasineklerin üreme noktalarında ilaçlama çalışmalarına start verdi. Ekipler yapılan planlama doğrultusunda şehir genelinde halk sağlığının korunması amacıyla karasinek ve sivrisineklerin birinci derecede üreme noktaları olan iç göletler, su birikintileri, sazlık alanlar, gübrelik alanlar, süs havuzları, drenaj hatlarında ve çöp konteynerlerinde ilaçlama çalışması yaptı.
Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Havaların ısınmasıyla birlikte başlatılan bu çalışmaların larva üremesinin engellenmesi açısından önem taşıdığı belirtilerek, yaz aylarında vatandaşların sıkıntı yaşamaması için başlatılan çalışmaların yaz ayları süresince de devam edeceği bildirildi.